2024-04-24 05:10

Începe CONSTRUCȚIA obiectivelor din sănătate cu banii din PNRR. Când vor fi gata

 |  17:32
Începe CONSTRUCȚIA obiectivelor din sănătate cu banii din PNRR. Când vor fi gata

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că în luna martie va începe semnarea contractelor pentru cele 27 de obiective din PNRR.

„În această lună, începem să semnăm toate contractele pentru cele 27 de obiective incluse în Programul Național de Redresare și Reziliență, mă refer la cele de asistență medicală spitalicească. Lista este cunoscută, a fost aprobată de Guvernul României pe baza unor criterii care au fost transparente și lucrul acesta este în mod evident un pas foarte mare înainte”, a declarat Alexandru Rafila, luni, într-o conferință de presă la Ministerul Sănătății.

„Contractele de finanțare vor prevedea, după caz, proiectarea și construcția – sunt unii la care proiectul există deja, și acolo practic o să fie doar construcția – sau dotarea acestor unități spitalicești. Îmi doresc ca a doua parte a anului 2026 să ne găsească cu toate aceste obiective realizate. Sigur că depinde foarte mult și de aplicant ca să aibă succes”, a adăugat ministrul Sănătății.

Cât despre procedură, el a spus: „Fiecare dintre beneficiari semnează un contract de finanțare cu noi. Unii au deja proiectul tehnic încheiat și atunci licitează doar construcția, alții nu au proiectul tehnic și atunci licitează proiectul tehnic și construcția. Nu pot să știu cine a câștigat aceste licitații”.

„Sunt anumite proiecte care se desfășoră deja prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, care este un operator public. Nu există o preselecție, sunt proceduri de achiziție publică, care trebuie să fie transparente, mai ales că discutăm de bani europeni și, știți bine, așa cum vă spuneam, analiza din partea experților Comisiei Europene este permanentă, monitorizarea și analiza periodică”, a mai spus Alexandru Rafila.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-13

In legatura cu acest articol...

ANPC consideră discriminatorie măsura caselor de marcat automatizate în magazine

COVID-19 continuă să facă victime: 1.404 pacienți infectați, internați în spitale. Câte decese au fost înregistrate în ultima săptămână?

UMF Carol Davila a organizat a doua ediție a NutriSciLabs. Prof. Univ. dr. Doina Drăgănescu: Aproape 60% dintre români sunt supraponderali. Educația în nutriție, vitală pentru sănătatea publică




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE