2024-04-23 14:09

Încep PROBLEMELE cu vaccinul Pfizer. România va primi doar jumătate din dozele promise

 |  20:59
Încep PROBLEMELE cu vaccinul Pfizer. România va primi doar jumătate din dozele promise

Grupul farmaceutic american Pfizer a redus, la jumătate, volumul de vaccinuri COVID-19 pe care le va livra săptămâna aceasta unor state membre ale Uniunii Europene, au spus mai mulţi oficiali guvernamentali.

România va primi doar 50% din dozele Pfizer programate pentru săptămâna aceasta, iar livrările nu se vor îmbunătăţi decât treptat, astfel că situaţia va reveni la normal abia la finele lunii martie, a declarat Andrei Baciu, secretar de stat la ministerul Sănătăţii, citat de Agerpres.

Situaţia este similară în Polonia, ţară care luni a primit doar 176.000 de doze, adică aproape jumătate din ceea ce aşteptau autorităţile de la Varşovia.

Guvernul ceh se pregăteşte pentru o reducere a livrărilor care să se întindă pe mai multe săptămâni, astfel că a decis să încetinească programul de vaccinare tocmai când a început să administreze şi doza de rapel. „Trebuie să ne aşteptăm la o reducere a numărului de programări la vaccinare în următoarele trei săptămâni„, a declarat joi ministrul ceh al Sănătăţii, Jan Blatny, adăugând că Pfizer a redus livrările cu 15% în cursul acestei săptămâni şi cu până la 30% pentru următoarele două săptămâni.

Pfizer şi partenerul german BioNTech nu au dorit să comenteze situaţia, reluând comunicatul transmis săptămâna trecută, în care anunţau o reducere a livrărilor pe măsură ce extind producţia în Europa.

În condiţiile în care guvernele din Europa încă nu şi-au revenit de pe urma anunţului privind reducerea surprinzătoare a livrărilor, oficialii subliniază că aceste reduceri le subminează eforturile de a-şi vaccina cetăţenii şi a combate o pandemie care a provocat decesul a peste două milioane de persoane.

Miercuri, autorităţile italiene au ameninţat că vor demara acţiuni în justiţie împotriva Pfizer.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-21

In legatura cu acest articol...

Pacienții care fac DIALIZĂ vor fi VACCINAȚI fără programare

Ungaria anunță aprobarea vaccinului Sputnik V

Toni Grecu, primele declarații de pe patul de spital: "Nu e o forma uşoară de COVID-19"

Soția lui Toni Grecu, ADEVĂRUL despre starea de sănătate a actorului infectat cu COVID-19

Cât de puțin alocă România pentru PREVENȚIE în domeniul sănătății. Sfaturile specialiștilor




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE