2024-04-20 13:18

Încă o pandemie? O nouă boală face ravagii în China, după ce un virus a fost scăpat dintr-un laborator

 |  17:20
Încă o pandemie? O nouă boală face ravagii în China, după ce un virus a fost scăpat dintr-un laborator

China este din nou în centrul atenției, după ce un virus scăpat dintr-un laborator face ravagii.

Peste 3000 de persoane au fost diagnosticate până în prezent cu bruceloză, după ce, în urmă cu aproximativ un an, o bacterie periculoasă a fost scăpată dintr-un laborator care folosea dezinfectanți expirați. 

Fabrica de produse farmaceutice Zhongmu Lanzhou, care producea vaccinuri împotriva brucelozei pentru uz animal este responsabilă pentru noua epidemie.

Autoritățile au testat până în prezent, în total 21.847 de persoane în provincia Gansu, care are o populație de 2,9 milioane de locuitori, iar alte 1.401 de persoane au fost confirmate pozitiv. Din fericire, această boală nu a provovat și victime.

În mod normal, oamenii se pot infecta cu bruceloză – cunoscută și ca febra de Malta – intrând în contact cu animale, cum ar fi oi, capre, vaci sau cămile infectate cu bacteria Brucella, potrivit experților. Cel mai frecvent se contactează boala consumând produse lactate nepasteurizate sau crude, dar oamenii se pot îmbolnăvi și inspirând bacteria.

Simptomele sunt destul de severe: febră, transpirație excesivă, dureri de cap, oboseală generală și durere la nivelul mușchilor și articulațiilor. Seamănă puțini cu cele provocate de coronavirus.

Primele cazuri de infectare cu bruceloză au apărut în noiembrie, dar până în decembrie erau deja 181 de angajați ai instututului infectați cu această bacterie, ceea ce arată un ritm accelerat de răspândire.

Alte infecții au apărut în rândul studenților și al personalului de la Universitatea Lanzhou, iar focarul s-a răspândit chiar în provincia Heilongjiang din partea de nord-est a țării.

Autoritățile chineze au demarat o anchetă și au ridicat licențele de funcționare ale fabricii, precum și aprobările pentru producerea a două vaccinuri anti-bruceloză.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-19



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE