2022-01-28 05:01

În plin scandal european, România primește o nouă tranșă de vaccin Astra Zeneca

 |  16:46
În plin scandal european, România primește o nouă tranșă de vaccin Astra Zeneca

O nouă tranșă de vaccin AstraZeneca - 43.200 de doze - vor ajunge vineri în România, anunță autoritățile. Conform Comitetului de coordonare a vaccinării, noua tranșă de vaccin va ajunge la Institutul „Cantacuzino”, iar transportul este asigurat de firma producătoare.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale, potrivit CNCAV.

Reamintim că România este printre puținele state europene care continuă vaccinarea cu serul AstraZeneca, iar Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) s-a reunit într-o ședință extraordinară în contextul în care foarte multe state europene au suspendat temporar utilizarea vaccinului Oxford/AstraZeneca, ca urmare a cazurilor de tromboze semnalate la persoane vaccinate cu acest ser.

Primele relatări legate de cheagurile de sânge dezvoltate de persoane vaccinate cu AstaZeneca au apărut în Austria și Italia, informațiile determinând mai multe state europene, printre care și Danemarca, Norvegia, Germania, Franța, Spania, Bulgaria și Irlanda să suspende temprorar campania de vaccinare cu serul produs de britanici. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-18

In legatura cu acest articol...

Bătrânii, risc ridicat de reinfectare cu COVID-19

Coronavirus: O nouă zi cu peste 6.000 de cazuri noi. Crește și numărul pacienților internați în stare gravă

OMS, anunț important: Cum a ajuns, de fapt, virusul SARS-CoV-2 la om?

AstraZeneca reduce cu 25% cantitatea de vaccinuri livrate în Europa. Câte doze pierde România?
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE