2024-04-20 04:38

ÎMPRUMUT de la BIRD pentru construirea de centre pentru marii arși

 |  18:06
ÎMPRUMUT de la BIRD pentru construirea de centre pentru marii arși

Ioana Mihăilă, ministrul USR-PLUS al Sănătății, a declarat miercuri, la finalul ședinței de Guvern, că a fost adoptată o Hotărâre care ratifică acordul de împrumut cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD).

Este vorba despre un împrumut de 150 de milioane de euro. Între altele, banii se vor duce în construirea și dotarea centrelor de arși de la Târgu Mureș și de la București (Spitalul ”Grigore Alexandrescu”).

„Altă măsură legislativă adoptată azi e Hotărârea de Guvern care ratifică acordul de împrunut cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, acord negociat de Minsiterul Finanțelor, cu suportul Ministerului Sănătății, care prevede un împrumut de 150 de milioane de euro, împrumut care va fi utilizat în principal pentru construirea și parțial pentru dotarea centrelor de arși de la Târgu Mureș și de la București, vorbim de Spitalul Grigore Alexandrescu, pentru dotarea unor laboratoare care desfășoară activități de screening pentru cancerul cervical și pentru achizționarea și operaționalizarea unui sistem de telemedicină”, a declarat ministrul Ioana Mihăilă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-28



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE