2020-11-29 10:59

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății: "Contagiozitatea asimptomaticilor e REDUSĂ"

 |  23:08
Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății: "Contagiozitatea asimptomaticilor e REDUSĂ"

Secretar de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan a declarat miercuri seară la Antena 3 că persoanele care au coronavirus și sunt asimptomatice prezintă o contagiozitate „redusă” dar tot pot transmite virusul.

„Contagiozitatea asimptomaticilor e mai redusă. Dar chiar dacă e redusă, asta nu înseamnă că nu există. Pacientii asimptomatici pot transmite boala. În general, pacientii asimptomatici ramane asimptomatici, au un risc mic de a deveni simptomatic, un procent relativ mic devin simptomatici”, a declarat secretarul de stat. Horațiu Moldovan a adăugat că pacienții simptomatici transmit mai ușor COVID-19 pentru că „prin natura sindromului respirator propulseaza virusul”.

Legat de numărul de noi cazuri zilnice din ultima perioadă, oficialul din Ministerul Sănătății a declarat că sunt și unele semne bune.

„N-aș face afirmația că este situația atât de ingrijorătoare. Numărul infecțiilor este la un nivel mai ridicat decât în primele trei luni, dar este un număr relativ constant. Nu avem de-a face cu o explozie, cu o creștere exponențială a cazurilor. Dacă creșterea este liniară, putem gestiona situația. Numărul este încă suficient de mic să poată fi controlat și să putem îngriji eficient în secțiile de Terapie Intensivă. Dacă reușim să menținem, ne putem instala într-o fază de platou cu o anumită doză de optimism”, a declarat Horațiu Moldovan.

Încă 1.309 cazuri noi de infectare cu coronavirus au fost raportate, în ultimele 24 de ore, în urma testelor efectuate la nivel naţional, informează, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, precizează GCS. În ultimele 24 de ore s-au făcut 24.108 teste.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-08-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE