2024-04-19 15:07

Grecia începe VACCINAREA anti-COVID cu a treia doză

 |  23:24
Grecia începe VACCINAREA anti-COVID cu a treia doză

Grecia are încă una dintre cele mai mari rate de vaccinare din Europa, iar programul de vaccinare ''Eleftheria'' este pregătit să ofere o a treia doză de vaccin împotriva Covid pentru cele mai vulnerabile categorii încă din septembrie, dacă va fi necesar, a declarat marţi ministrul Sănătăţii Vassilis Kikilias.

''Programul Eleftheria se află acum în etapa în care mergem din uşă în uşă pentru a ne vaccina compatrioţii'', a afirmat Kikilias într-un interviu pentru Mega TV.

Ministrul elen a menţionat că Grecia a depăşit 100.000 de vaccinări pe zi, adăugând că ţara sa are una dintre cele mai mari rate de vaccinare din Europa atât în ceea ce priveşte prima, cât şi a doua doză şi că scăderea numărului de vaccinări din ultima perioadă era ''de aşteptat'' .

În ceea ce priveşte vaccinările copiilor, Kikilias a reiterat că acestea nu sunt obligatorii şi a estimat că, pe măsură ce se apropie începerea noului an şcolar, ratele de vaccinare la aceste grupe de vârstă vor creşte, scrie Agerpres.ro.

Legat de posibilitatea administrării unei a treia doze de vaccin, Kikilias a subliniat faptul că programul Eleftheria este pregătit să continue vaccinarea persoanelor care urmează tratament cu imunosupresoare, a grupurilor vulnerabile şi a persoanelor în vârstă încă din septembrie, dacă autorităţile sanitare dau undă verde.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-03



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE