2024-04-24 18:55

Franța reia imunizarea populației cu vaccinul AstraZeneca

 |  12:15
Franța reia imunizarea populației cu vaccinul AstraZeneca

Franţa urmează să reia utilizarea vaccinului AstraZeneca vineri, la o zi după ce Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat că beneficiile în ceea ce priveşte protecţia împotriva COVID-19 depăşesc posibilele riscuri de efecte secundare, potrivit Agerpres.

Nu există niciun motiv pentru ca Franţa să respingă vaccinul anti-COVID19 dezvoltat de AstraZeneca/Oxford, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al guvernului Gabriel Attal, relatează Reuters.

Un număr de 15 ţări, printre care Germania, Franţa şi Italia, au suspendat preventiv utilizarea acestui vaccin după semnalarea unor efecte secundare precum dificultăţi de coagulare a sângelui şi formarea unor cheaguri de sânge.

La 29 ianuarie, EMA a dat undă verde acestui vaccin dezvoltat de laboratorul britanico-suedez AstraZeneca şi Universitatea Oxford.

Premierul francez Jean Castex a anunţat că va fi vaccinat vineri cu acest ser.

Totodată, şeful guvernului francez a anunţat joi un nou lockdown de o lună pentru Paris şi alte zone ale ţării după o creştere a cazurilor de COVID-19 cu noile variante de coronavirus mai contagioase.

Gabriel Attal a declarat pentru radio RTL că guvernul îşi va intensifica eforturile pentru a se asigura că un număr cât mai mare de persoane vor lucra de acasă, mai degrabă decât de la birou.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-19



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE