2024-04-25 18:43

Franța alege vaccinul anti-COVID Moderna. Atenție: NU este destinat minorilor!

 |  15:41
Franța alege vaccinul anti-COVID Moderna. Atenție: NU este destinat minorilor!

Vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de compania Moderna ”poate fi utilizat la persoanele în vârstă de peste 18 (...) din cauza eficienţei şi profilului său de toleranţă pe ansmblu satisfăcător”, a anunţat vineri Înalta Autoritate franceză de Sănătătate (HAS).

Vaccinul, care a obţinut miercuri autorizarea de comercializare în Uniunea Europeană (UE), devine astfel al doilea vaccin care poate fi folosit în Franţa, după vaccinul alianţei germano-amwricane BioNTech/Pfizer, care a primit unda verde a HAS la 24 decembrie.

Testele clinice realizate de către compania americană conchideau că vaccinul prezintă o eficienţă de 94% în împiedicarea formelor simptomatice ale covid-19, aminteşte Autoritatea, potrivit News.ro.

”Strategia de vaccinare” anunţată - începerea vaccinării cu populaţiile cu cel mai mare risc de face o formă gravă şi cele mai expuse riscului infectării - rămâne valabilă în cazul acestui vaccin, precizează HAS în avizul său.

Vaccinul companiei americane în domeniul biotehnologiei poate fi folosit ”inclusiv” la persoanele cele mai în vârstă, consideră ea, deoarece - în pofida unor ”date limitate în acest stadiu” cu privire la populaţia în vârstă de peste 75 de ani - datele disponibile cu privire la vaccinarea persoanelor în vârstă de peste 65 de ani relevă o eficienţă de 86,4%.

La fel ca vaccinul BioNTech/Pfizer, vaccinul Moderna se administrează în două doze.

În cazul vaccinului Moderna, ”este necesar să se respecte un termn de 28 de zile între cele două vaccinuri”, aminteşte HAS, subliniind că este vorba dspre un ”prag minim”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-09



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE