2024-04-18 19:51

Episcopii catolici polonezi SE OPUN vaccinurilor obținute din celule de la fetuși avortați

 |  21:56
Episcopii catolici polonezi SE OPUN vaccinurilor obținute din celule de la fetuși avortați

Episcopii catolici polonezi au exprimat miercuri "serioase obiecţii morale" faţă de utilizarea vaccinurilor împotriva COVID-19 ale AstraZeneca şi Johnson&Johnson, a căror producţie se bazează, susţin ei, "pe celule care provin de la fetuși avortaţi", relatează AFP.

Ei au absolvit totuşi de "vină morală" pe credincioşii care nu au putut să-şi aleagă vaccinul, scrie agerpres.ro.

În schimb, într-un document oficial, episcopii au aprobat pe deplin recurgerea la vaccinurile pe bază de ARN mesager, menţionându-le pe cele de la Pfizer şi de la Moderna.

"Se ştie deja că vaccinurile AstraZeneca şi Johnson&Johnson se bazează din nefericire pe o tehnologie fondată pe celule provenite de la fetuși avortaţi", au afirmat membri ai unui grup de experţi în chestiuni de bioetică de pe lângă episcopat într-un document prezentat media.

Potrivit lor, "acest fapt ridică o serioasă obiecţie morală" şi duce la constatarea că credincioşii "catolici nu ar trebui să accepte vaccinarea cu aceste vaccinuri, pentru că există altele (...) care nu ridică obiecţii morale ce angajează conştiinţa".

Episcopii au estimat în documentul lor că enoriaşii care nu au putut alege vaccinul ar trebui totuşi "să-şi exprime opoziţia fermă faţă de utilizarea de material biologic de origine imorală în producţia acestui vaccin".

În Polonia, o ţară considerată profund catolică, toate vaccinurile acceptate de Agenţia europeană pentru medicamente sunt distribuite, dar fără a oferi posibilitatea alegerii serului administrat.

În decembrie, Vaticanul i-a încurajat pe catolici să se vaccineze împotriva COVID-19, explicând că toate vaccinurile dezvoltate sunt "acceptabile din punct de vedere moral", inclusiv cele fabricate pe baza celulelor de la fetuși avortaţi în secolul trecut.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-14



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE