2024-04-24 10:22

EMA a dat undă verde pentru a TREIA doză de vaccin de la Pfizer și Moderna

 |  18:31
EMA a dat undă verde pentru a TREIA doză de vaccin de la Pfizer și Moderna

Agenția Europeană a Medicamentului a decis ca doza booster să fie administrată persoanelor vulnerabile la un interval mai mic de 6 luni în cazul vaccinurilor de la Pfizer și Moderna, dezvoltate pe baza ARNmesager.

Comitetul pentru medicamente umane al EMA (CHMP) a decis că o doză suplimentară de vaccin COVID-19 Comirnaty (BioNTech/Pfizer) și Spikevax (Moderna) poate fi administrată persoanelor cu sistem imunitar grav slăbit, la cel puțin 28 de zile de la a doua doză.

Recomandarea vine după ce studiile au arătat că o doză suplimentară din aceste vaccinuri a crescut capacitatea de a produce anticorpi împotriva virusului care provoacă COVID-19 la pacienții cu transplant de organe cu sistem imunitar slăbit. 

Potrivit comunicatului Agenției Europene a medicamentului, deși nu există dovezi directe legate de capacitatea de a produce anticorpi la acești pacienți protejați împotriva COVID-19, se consideră că doza suplimentară va mări protecția cel puțin la unii pacienți. EMA a anunțat că va continua să monitorizeze orice date care apar asupra eficienței dozei booster.

Informațiile despre produs ale ambelor vaccinuri vor fi actualizate pentru a include și această recomandare, a mai anunțat EMA.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-10-04



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE