2024-04-19 15:11

Echipajele SMURD din țară sar să-și ajute colegii de la București, copleșiți de numărul mare de pacienți COVID în stare gravă

 |  14:11
Echipajele SMURD din țară sar să-și ajute colegii de la București, copleșiți de numărul mare de pacienți COVID în stare gravă

SMURD-ul București-Ilfov a cerut ajutorul colegilor din țară, pentru că nu mai face față solicitărilor din partea pacienților COVID care prezintă simptome grave. Echipaje din 10 județe cu tot cu mașini sunt așteptate miercuri în Capitală, pentru a ajuta la transportarea medicilor de la DSP la cei care trebuie testați pentru coronavirus, conform Europa FM.

În ultimele zece zile, atât ambulanțele obișnuite cât și SMURD-ul din Capitală și Ilfov primesc mii de solicitări zilnic. În Regiunea București-Ilfov, numărul solicitărilor la Ambulanță, pentru consultații, testari și simptome grave de COVID aproape s-a dublat în ultimele 10 zile, ajungând pe peste 2.300.

Și la SMURD, care intervine în cazuri grave, paramedicii merg la bolnavi COVID mult mai des decât luna trecută, a precizat pentru Europa FM, purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile: „În momentul actual sunt 5 echipaje din 5 inspectorate județene care acționează în sprijinul resurselor din București și, în cursul zilei de astăzi, vor sosi încă 10 echipaje. Misiunea principală a acestora va fi de a transporta echipele de medici pentru testarea pacienților la domiciliu, dar și pentru preluarea pacienților și transportarea acestora către unitățile spitalicești. (…) Acum, cu 15 resurse venite din inspectoratele județene învecinate, suntem la un nivel foarte ridicat. În ultimele zile se observă o creștere a numărului de cazuri, care se reflectă și în numărul de decontaminări pe care le efectuăm în fiecare zi. Spre exemplu, în cursul zilei de ieri au fost 100 de decontaminări. (…) Nivelul maxim înregistrat până în prezent, pe durata pandemiei, a fost de 150 de decontaminări pe zi. Trendul este cu siguranță unul crescător.”


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-17



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE