2024-04-25 02:28

După invazia șobolanilor, urmează acum atacul căpușelor!

 |  23:16
După invazia șobolanilor, urmează acum atacul căpușelor!

La Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală se prezintă în ultimul timp, zilnic, în jur de 20 de persoane mușcate de căpușe, față de 5-6, câte erau acum două săptămâni. În parcurile din Capitală au început abia de ieri tratamentele anticăpușe.

Medicii spun că nu trebuie să intrăm în panică dacă am fost mușcați de o căpusă. Ne atrag însă atenția că este important să mergem de urgență la spital, după ce o căpuşă s-a fixat pe piele, atât pentru exatragerea corectă, cât şi pentru a afla despre simptome, apoi să meargă la medicul infecţionist în cazul în care în jurul muşcăturii de căpuşe apar roşeaţă şi „erupţie”, caracteristice bolii.

Bacteria transmisă omului prin înţepătura de căpuşă poate produce boala Lyme, cunoscută şi sub numele de „boala cu 1000 de feţe”, din cauza varietăţii de simptome pe care le poate dezvolta şi care pot face să fie confundată cu alte maladii. Bacteria transmisă de căpuşele bolnave intră în sânge şi afectează articulaţiile, muşchii, inima şi sistemul nervos, iar în unele cazuri bolnavii pot paraliza.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-09

In legatura cu acest articol...

INVAZIE de șobolani în zona teraselor din parcul Herăstrău

Nicușor Dan îi asigură pe bucureșteni că vor scăpa de șobolani, țânțari și căpușe. Ce se întâmplă cu iarba necosită din parcuri?

Problemă care ia amploare în Capitală: Din ce în ce mai mulți bucureșteni care locuiesc la bloc se plâng de apariția șobolanilor

INVAZIE de șobolani în Militari. Au săpat galerii până la etajul patru!




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE