2024-04-25 22:55

Două bacterii FĂRĂ leac fac ravagii printre copii. Antibioticele sunt inutile

 |  20:03
Două bacterii FĂRĂ leac fac ravagii printre copii. Antibioticele sunt inutile

Este alertă medicală în toată Europa după ce s-a dovedit că tratamentul cu antibioticele obişnuite a devenit ineficient în cazul a două dintre cele mai răspândite bacterii care provoacă infecții digestive grave, inclusiv la copii. Cele două bacterii se transmit foarte ușor prin consumul de carne și lapte insuficient preparate termic sau de legume și fructe nespălate. Iar cazurile de infectare se tratează doar cu antibiotice.

Specialiștii spun că s-a ajuns în această situație de a avea foarte multe bacterii care sunt rezistente la tratamente, tocmai din cauza consumului prea mare de antibiotic. Se întâmplă, la fel ca peste tot în lune, ca în România, o persoană bolnavă să meargă imediat la medic și să ceară un tratament, sau chiar să ia un antibiotic fără o prescripție medicală. 

Aproximatic 50% din rețetele care ajung într-o farmacie sunt pentru antibiotic, cele mai multe dintre ele fiind pentru infecții urinare, dar și infecții dentare. Medicii spun că este important să se limiteze acest consum de medicamente, iar pacienții să nu mai ia tratamente de ultimă generație, antibiotice foarte puternice care fac ca aceste bacterii să se transforme și să devină rezistente la astfel de pastile.

Specialiștii din toată lumea spun că aceasta devine o problemă de sănătate publică și este nevoie ca specialiștii din sănătate să se implice, astfel încât medicii să nu mai prescrie tratamente puternice și să facă neapărat o antibiogramă în majoritatea cazurilor când o persoană are o infecție. 

Pe de altă parte, pacienții  nu trebuie să mai meargă și să facă rost de antibiotice atunci când au probleme de sănătate, dacă medicul nu le-a prescris asta. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-09

In legatura cu acest articol...

STUDIU: suplimentele cu vitamina D pot reduce riscul de DEMENȚĂ




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE