2021-04-20 19:48

Doina Hrehoreţ - singura femeie din Europa de Est care face transplant de ficat - cetățean de onoare al municipiului Botoșani

 |  10:25
Doina Hrehoreţ - singura femeie din Europa de Est care face transplant de ficat - cetățean de onoare al municipiului Botoșani

În debutul şedinţei de marți a Consiliului Municipal Botoşani a avut loc o ceremonie emoţionantă. Doina Hrehoreț, unul dintre cei mai apreciați medici chirurgi din România și singura femeie din Europa de Est care realizează transplant de ficat, a devenit cetățean de onoare al municipiului Botoșani.

Alături de Doina Hrehoreţ, au fost prezenţi la ceremonie părinţii acesteia, rude, fostul diriginte de la Colegiul „Mihai Eminescu”, senatorul Dumitru Mocanu şi pacienţi botoşăneni cărora Doina Hrehoreţ le-a redat o nouă viaţa, în urma unor operaţii de transplant de ficat. În cadrul ceremoniei, cei prezenţi au vizionat un film în care Irinel Popescu, şeful Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic ”Dan Setlacec”, din cadrul Institutului Clinic Fundeni, a vorbit despre activitatea medicului Doina Hrehoreţ. Irinel Popescu s-a arătat încântat că în Botoşani, „ţinut de legendă în care s-au născut atâtea genii ale poporului român”, un chirurg primeşte titlul de Cetăţean de Onoare, iar acest chirurg face parte din echipa pe care el a format-o de-a lungul timpului.

„Doina Hrehoreţ, cu un efort deosebit şi cu multe sacrificii în plan personal, stând zi şi noapte alături de bolnavi şi în sala de operaţii, a reuşit să ajungă la performanţa, aş spune eu impresionantă pentru o femeie - dealtfel este şi singura femeie din Europa de Est -, de a face transplant hepatic, de a fi un chirurg titular pe transplant hepatic. E o încununare a unei munci de ani de zile, pe care o merită cu prisosinţă şi care, fără îndoială, justifică titlul care i se acordă astăzi. Îi doresc şi de aici înainte cât mai multe succese, iar dumneavoastră, locuitorilor oraşului Botoşani, toate urările de bine şi toate gândurile mele bune”, a mai spus Irinel Popescu.

Doina Hrehoreţ a primit distincţia din partea primarului municipiului Botoşani, Cătălin Flutur.

„Este o zi specială pentru mine, specială pentru că sunt alături de dumneavoastră, specială pentru că e o încununare a muncii mele şi vă mulţumesc mult pentru aprecieri. M-a emoţionat şeful meu, credeam că nu ştie, eu nu i-am spus, i-am cerut doar o zi de concediu pentru că mi se părea că mă laud dacă spun ce eveniment voi trăi astăzi. Am avut emoţii din momentul în care am intrat în această minunată clădire, este spectaculoasă şi chiar dacă emoţiile mă compleşesc, nu pot să nu admir frumuseţea acestei clădiri, vechimea ei şi într-un fel să-mi aducă aminte că aici este locul meu natal, aici sunt rădăcinile mele şi de aici a plecat totul, a plecat piatra de temelie a educaţiei mele, a plecat inspiraţia de a face medicină, de a face chirurgie. Sunt 18 ani pe care i-am petrecut în acest oraş, care m-a inspirat. Vă mulţumesc din suflet pentru că v-aţi gândit să-mi acordaţi acest titlu de onoare. Mă simt enorm de onorată”, a spus, cu emoţie în glas, Doina Hrehoreţ.

Doina Hrehoreţ s-a născut în Botoşani, pe 26 noiembre 1967 şi este absolventă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”. În anul 1992, a absolvit Facultatea de Medicină generală Iaşi, în 2008 devenind medic primar în specialitatea chirurgie generală. Doina Hrehoreţ este fostă elevă a profesorului Irinel Popescu şi lucrează alături de el în Institutul Clinic Fundeni. Doctorul în ştiinţe medicale Doina Hrehoreţ este membru al Societăţii Române de Chirurgie, al Romanian Association for Endoscopic Surgery și vicepreşedinte al Fundaţiei „Dan Setlacec” pentru chirurgia ficatului.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2018-11-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE