2020-10-22 17:21

Din păcate, s-a confirmat. DECESUL copilului de doi ani de la Suceava a fost provocat de RUJEOLĂ

 |  16:20
Din păcate, s-a confirmat. DECESUL copilului de doi ani de la Suceava a fost provocat de RUJEOLĂ

Din păcate a fost confirmat diagnosticul de rujeolă în cazul copilului în vârstă de doi ani decedat săptămâna trecută la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava. Acesta este cel de-al 38-lea deces provocat de rujeolă. Important de știut, băieţelul decedat nu era vaccinat împotriva rujeolei.

Un copil în vârstă de de doi ani din localitatea suceveană Mitocu Dragomirnei a decedat pe 4 ianuarie în Secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava. La acea vreme existau suspiciuni conform cărora rujeola ar fi putut fi cauza decesului copilului, însă probele serologice prelevate au trimise la Bucureşti, pentru confirmare sau infirmarea diagnosticului.

Copilul ar fi ajuns în Secţia de Pediatrie a SJU Suceava marţi cu o stomatită, miercuri a fost transferat în Secţia ATI, după ce starea sa s-a agravat, iar joi dimineaţă a survenit decesul. „A venit cu o stomatită aftoasă, după care s-a dezvoltat un sindrom respirator cu tuse, cu insuficienţă respiratorie, cu scăderea saturaţiei în oxigen. A fost pus pe terapie intensivă în Secţia de Pediatrie şi starea de sănătate deteriorându-se a fost transferat în Secţia ATI unde, după toate eforturile depuse, a decedat”, a declarat purtătorul de cuvânt al SJU Suceava, Mihai Ardeleanu, potrivit Agerpres.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2018-01-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE