2020-12-05 13:27

Dezastruos! Peste 6% din bolnavii de COVID-19 lucrează în sistemul medical

 |  12:07
Dezastruos! Peste 6% din bolnavii de COVID-19 lucrează în sistemul medical

Peste 6% din bolnavii de COVID-19 din România lucrează în sistemul medical. Cei mai mulți dintre angajaţii din spitale şi din căminele de bătrâni au făcut forme mai grave ale bolii. „Personalul din sănătate e îmbătrânit şi epuizat profesional”, spun reprezentanții Federaţiei „Solidaritatea Sanitară”.

6,3 la sută din bolnavii de Covid din România sunt angajaţi în sistemul de sănătate. La fel de mulţi ca în Italia, dar procentul este dublu faţă de cel din China, de exemplu, spune Viorel Rotilă, managerul Federaţiei „Solidaritatea Sanitară”. 28 dintre cadrele medicale infectate cu SARS-COV-2 au murit.

Angajaţii din sănătate fac forme mai grave ale bolii faţă de alţi pacienţi, spune medicul infecţionist Adrian Marinescu. Iar una dintre cauze ar fi că spitalele nu au infrastructura necesară pentru a putea preveni infectările, consideră Viorel Rotilă, managerul Federaţiei „Solidaritatea Sanitară”.

„Ce generează o asemenea situaţie, în toate statele? E simplu de înţeles. Probabilitatea mult mai mare ca pacienţii infectaţi să se prezinte într-o unitate sanitară. Spitalele nu au circuite pentru această infecţie sau pandemia nu le-a găsit pregătite cu circuitele adecvate”, a declarat Viorel Rotilă, managerul Federaţiei „Solidaritatea Sanitară”. Acesta a precizat că personalul din Sănătate e îmbătrânit: „Personalul din sănătate e îmbătrânit şi epuizat profesional”.

„Personalul medical face mai frecvent forme mai severe tocmai pentru că e vorba de încărcătura virală mare.Şi mai este o explicaţie prin faptul că ei vin în contact cu virusul de un număr mare de ori, şi atunci este o însumare a încărcăturilor”, a declarat medicul Adrian Marinescu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-08-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE