2020-12-05 16:24

DETALII de ultimă oră despre starea copilului cu COVID-19 internat la terapie intensivă

 |  22:22
DETALII de ultimă oră despre starea copilului cu COVID-19 internat la terapie intensivă

Un copil infectat cu COVID-19 este internat la terapie intensivă la Spitalul „Victor Gomoiu” din Capitală.

Copilul, în vârstă de aproape 10 ani, a făcut o complicație gravă, sindrom inflamator multisistem, care deși se întâlnește și la alte infecții virale, în România a fost o premieră ca ea să apară la un copil infectat cu SARS-CoV-2. De altfel, el este primul pacient copil care a avut nevoie de terapie intensivă.

Medicii cred că a făcut infecţia cu COVID odată cu părinţii lui, în urmă cu trei săptămâni, dar la acel moment nu a fost testat, pentru că era asimptomatic. 

Copilul a ajuns prima dată la Unitatea de Primiri Urgenţe din Buzău, unde testul la COVID  a ieşit negativ. Avea dureri de cap şi febră. Când a fost transferat în Capitală, cu suspiciune de meningo-encefalită, testul a fost repetat şi de această dată a ieşit pozitiv.

Medicii spun că această formă gravă a bolii, sistem inflamator multisistem, apare abia după 2-4 săptămâni de la infectarea cu SARS-CoV-2, inclusiv la copii asimptomatici, dar nu se știe exact ce o determină. În lume, în special în țările occidentale, au mai fost raportate cazuri, dar rămân totuși extrem de rare. Însă specialiștii recomandă monitorizarea atentă a copiilor chiar și după ce s-au vindecat de COVID.

Copilul de la „Gomoiu” are în special plămânii și inima afectate de inflamația acută. El va rămâne în continuare internat la acest spital, dar medicii de aici colaborează și cu medicii de la alte spitale pentru a-i găsi cea mai bună schemă de tratament.

În continuare respiră cu masca de oxigen, dar a mâncat, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum, și chiar a făcut și câțiva pași prin salon, relatează corespondentul Digi24.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE