2020-11-26 08:57

DECIZII de ultimă oră în sănătate: Noi reguli pentru SPITALE și medicii de familie

 |  16:13
DECIZII de ultimă oră în sănătate: Noi reguli pentru SPITALE și medicii de familie

Toate spitalele din România trebuie să se pregătească să primească pacienți cu COVID-19, a declarat joi ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. El a spus că toate unitățile medicale trebuie să aloce 10% din paturile de terapie intensivă și 15% din celelalte locuri pentru bolnavii infectați cu coronavirus. Tătaru a mai anunțat că de săptămâna viitoare pacienții cu forme ușoare şi medii de COVID-19 și bolnavii asimptomatici vor rămâne acasă, sub monitorizarea medicilor de familie.

El a aprecizat că este vorba despre spitalele de faza a treia, spitalele judeţene şi cele municipale, care nu intră în tratamentul spitalelor COVID, și care trebuie să aloce 10% din paturile de terapie intensivă și 15% dintre celelalte locuri.

"Vorbim la nivel de fază 3, spitalele judeţene şi cele municipale, care nu intră în tratamentul pacienților COVID şi care trebuie să îşi pregătească paturi pentru pacienţii COVID. (...) Astăzi s-a discutat şi la nivel naţional despre o rezervă de paturi care pot fi în spitalele de faza trei, judeţene şi municipale. Toate spitalele vor avea o rezervă şi în funcţie de evoluţia din fiecare judeţ, ele vor fi ocupate. (...) Circuitele sunt pentru spitalele pavilionare, având în vedere că spitalele mai noi asigură deja circuite interne", a afirmat Nelu Tătaru. Tătaru a spus că va fi făcută o evaluare în fiecare spital.

Ministrul Sănătății a mai anunțat că de săptămâna viitoare, în baza unei ordonanţe de urgenţă care este în pregătire, cazurile uşoare şi medii de COVID-19, precum şi cele asimptomatice, vor rămâne acasă, sub monitorizarea medicilor de familie.

"Avem în pregătire o ordonanţă de urgenţă pentru cazurile medii şi uşoare de boală, asimptomatice, să rămână la domiciliu, sub supravegherea şi monitorizarea medicului de familie, urmând ca mijloacele de transport de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă să-i ia programat pentru investigaţiile suplimentare paraclinice. În momentul în care apare simptomatologia, ei sunt duşi şi internaţi în unităţile spitaliceşti", a afirmat Nelu Tătaru, citat de Agerpres.

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că medicii de familie, prin contracte separate, suplimentare, cu Casa de Asigurări de Sănătate pot face monitorizarea prin telemedicină, primind 30 de puncte pentru fiecare pacient monitorizat, sau pot presta servicii medicale la Direcţia de Sănătate Publică pentru anchete epidemiologice sau recoltări.

El a precizat că toate acestea vor fi reglementate atât prin ordonanța de urgență pe care Guvernul o pregătește acum, pentru modificarea Legii 136 (privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic), cât și printr-un ordin de ministru.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-15

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Ludovic Orban: Cât e stare de alertă, Parlamentul a considerat să ne închidă posibilitatea de a aduce sânge proaspăt în administrație

Coronavirus: O nouă zi cu peste 4000 de cazuri. Câți români sunt la ATI

Germania, aproape de dezastru: Record de cazuri de COVID-19

Bolnavii de COVID-19 se pot trata și la domiciliu: Ce recomandă medicul Virgil Musta

Franța reintroduce starea de URGENȚĂ. Care sunt restricțiile

Rezultatele testelor COVID pentru Marcel Ciolacu și Paul Stănescu
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE