2024-04-18 23:45

Cum vor fi notificați românii aflați pe listele de așteptare pentru VACCINARE

 |  23:12
Cum vor fi notificați românii aflați pe listele de așteptare pentru VACCINARE

CNCAV a anunțat că prioritate la vaccinare au în continuare persoanele cu grad ridicat de risc, cei care desfășoară activități esențiale și apoi populația generală, acolo unde vor rămâne locuri libere. Acesta va fi și modul în care vor fi notificați oamenii aflați pe listele de așteptare.

Platforma de vaccinare realizează notificarea persoanelor prin respectarea categoriei de populație prioritară și a ordinii de înscriere pe listele de așteptare.

Prioritatea de notificare a persoanelor aflate pe lista de așteptare este următoarea:

75% – Populația cu grad ridicat de risc

25% – Persoanele care desfășoară activități esențiale   

Populația generală, în cazul în care rămân locuri neocupate

Referitor la notificarea persoanelor din etapa a III-a a Strategiei, platforma respectă în totalitate ordinea de înscriere pe listele de așteptare, nefiind aplicată o prioritizare suplimentară între subcategoriile III A, III B și III C. Astfel, la înscrierea pe lista de așteptare, platforma asociază utilizatorului data și ora efectuării rezervării, precizează Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Anti-COVID.

Ce se întâmplă dacă schimbați lista de așteptare

În cazul în care o persoană care optează pentru mutarea de pe lista de așteptare a unui centru pe lista altui centru de vaccinare, va ocupa următoarea poziție după persoanele deja înscrise.

Este important de menționat faptul că o persoană care anulează rezervarea și apoi se înscrie din nou pe lista de așteptare își pierde locul și va fi așezată la finalul listei. După primirea notificării prin SMS și e-mail privind posibilitatea de programare, beneficiarul trebuie să acceseze platforma informatică și să selecteze data și ora de vaccinare. La finalizarea cu succes a programării, aplicația generează recipisa cu datele de prezentare pentru administrarea dozelor, explică CNCAV, citat de Antena 3.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-25



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE