2020-12-05 10:25

Cum s-ar putea deschide școlile? Ore mai scurte, distanțare, clase aerisite și triaj

 |  11:23
Cum s-ar putea deschide școlile? Ore mai scurte, distanțare, clase aerisite și triaj

Măsurile de distanțare după deschiderea școlilor trebuie să existe, orele să fie mai scurte, clasele aerisite, iar părinții trebuie să fie responsabili să nu își ducă la școală copiii care au simptome de infecții respiratorii, consideră managerul Spitalului „V. Babeș” din Timișoara, Cristian Oancea.

Întrebat vineri la Digi24 cum crede că vor evolua lucrurile după deschiderea școlilor, medicul a spus că, după data de 14 septembrie, dacă problema va fi tratată cu seriozitate și responsabilitate, va fi „poate” o ușoară creștere.

„Dar trebuie să ne gândim că acei copii, marea lor majoritate, sunt asimptomatici. De la grădiniță și de la școală îi vor aștepta bunicii, care au diferite boli. Riscul de transmitere în masă la vârstnici este foarte crescut.

Trebuie să avem acele măsuri de distanțare fizică, de purtat măști, de aerisit clasa. Trebuie cumva clasele să nu mai fie supraaglomerate, ora să fie mai scurtă și să se facă acel triaj minim epidemiologic cu care înainte de '90 noi am fost fost obișnuiți, în sensul în care părinții să fie responsabili, să nu își ducă la școală copiii care sunt răciți, medicul de școală sau asistentul de școală să facă acel triaj epidemiologic și pedagogul să vadă dacă acei copii prezintă semne de infecții respiratorii”, a declarat Cristian Oancea, potrivit Mediafax.ro.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-08-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE