2024-04-19 17:10

Cum ne protejăm de mult mai contagioasa tulpină britanică a coronavirusului

 |  18:40
Cum ne protejăm de mult mai contagioasa tulpină britanică a coronavirusului

Medicii recomandă folosirea unei măști de protecție cu filtru pentru tulpina britanică a coronavirusului, care este mult mai contagioasă, În lipsa unei astfel de măști este necesară protecția dublă, adică mască sanitară acoperită de o mască textilă.

"Sunt tot mai multe foruri internaționale care susțin nevoia de protecție suplimentară atunci când vorbim de tulpina britanică pentru că riscul de contagiune și gradul de contagiune al acesteia este mare. Recomandările sunt pentru o mască cu grad de filtrare crescută, iar dacă acest lucru nu este posibil, pentru că totuși aceste măşti sunt destul de scumpe, sunt eficiente și măștile chirurgicale care să fie acoperită de o mască textilă dintr-o țesătură cât mai densă", a spus pentru Antena 3, managerul institutului "Marius Nasta" Beatrice Mahler.

Conform INSP, până marți, cele 136 de cazuri confirmate cu varianta britanică a coronavirusului au provenit din următoarele judeţe: Argeş (2), Bucureşti (80), Bihor (1), Brăila (1), Botoşani (4), Caraş-Severin (2), Cluj (9), Constanţa (1), Covasna (1), Galaţi (2), Giurgiu (1), Gorj (2), Hunedoara (1), Ilfov (5), Mureş (1), Prahova (1), Suceava (5), Timiş (11), Vâlcea (4), Vrancea (1), Vaslui (1).

Cele mai multe cazuri de infectare cu noua tulpină s-au înregistrat la grupa de vârstă 45-54 ani. Marea majoritate a cazurilor (95,6%) au avut vârsta mai mare de 25 de ani. De asemenea, au fost înregistrate două cazuri cu vârsta sub un an, ambii copii provenind din focare familiale de COVID-19.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-25



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE