2020-12-04 20:02

Cum explică Nelu Tătaru rata mare a mortalității cauzată de COVID-19

 |  21:03
Cum explică Nelu Tătaru rata mare a mortalității cauzată de COVID-19

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat, vineri seară, de ce mortalitatea este foarte ridicată în România la pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, arătând că autorităţile raportează toate decesele cauzate de acesta sau prin decompensarea patologiilor concomitente prin prezenţa SARS-CoV-2.

"Mortalitatea este dată de cazurile grave, cazurile cu comorbidităţi, după o îndelungă, să spunem, suferinţă şi luptă cu boala în terapiile intensive. Există patologii concomitente, există patologii decompensate în aceste şapte luni şi există în acelaşi timp şi resurse limitate în această boală. Discutăm de o mortalitate efectivă dată SARS-CoV-2, dar există şi o mortalitate dată de decompensările acestor boli cronice. Dacă v-aţi uitat în raportările noastre, sunt tocmai aceste decompensări ale bolilor cronice, care se află în tratament cronic de o perioadă îndelungată sau unii dintre ei, să spunem, în ultima perioadă chiar nu au mai verificat aceste boli", a spus Nelu Tătaru, în timpul unei vizite în Iaşi.

Întrebat de ce România este pe locul doi ca mortalitate în Europa, în condiţiile în care în alte ţări sunt mai multe cazuri de infectare decât în ţara noastră, Nelu Tătaru a răspuns:

"Raportăm efectiv la tot ce înseamnă comorbidităţi. Noi am văzut şi celelalte raportări. De exemplu, sunt unele ţări care dau acea raportare pentru cazurile decedate de SARS-COV-2, fără comorbidităţi sau decesul prin decompensarea acestor comorbidităţi. Noi am ales să raportăm toate decesele care au avut, o dată, cauză SARS-CoV-2, dar şi decompensarea patologiilor concomitente prin prezenţa SARS-CoV-2 şi decesul fiind din acele cauze".

Cu privire la posibilitatea instituirii carantinei, ministrul Sănătăţii a afirmat că "se decide la nivel local".


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-23

In legatura cu acest articol...

Metoda INEDITĂ prin care un gălățean a reușit să FUGĂ din carantină

Eurobarometru: Câtă încredere au românii în măsurile anti-COVID

“Axinte” de la Vacanța Mare a fost condamnat la ÎNCHISOARE

Ce rol benefic are MEDITAȚIA asupra organismului. Trucuri care ajută la relaxare

Un stat din UE a început să-și testeze toată populația cu vârsta de peste 10 ani

Adi Vasile are teamă de meciul cu „lanterna roșie” Bietigheim
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE