2024-04-20 17:46

Cum explică medicul Valeriu Gheorghiță SCĂDEREA intenției de vaccinare

 |  16:20
Cum explică medicul Valeriu Gheorghiță SCĂDEREA intenției de vaccinare

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a declarat miercuri că scăderea numărului persoanelor care vor să se vaccineze este cauzată în principal de încrederea românilor în autoritate.

„În momentul de față, doar cine nu vrea nu se vaccinează. Nu avem cum să facem mai mult decât dacă oamenii înțeleg ce trebuie să facă. Dacă ritmul de vaccinare a scăzut, cred că dorința de vaccinare a scăzut și nu are legătură cu organizarea efectivă, logistică, cred că nici cu campaniile de comunicare. Probabil că aici, pentru anumite segmente populaționale mai sunt foarte multe lucruri de făcut, însă problema fundamentală este în ceea ce privește încrederea oamenilor, care este diminuată mult în toți acești zeci de ani în autoritate în general și acest lucru nu se câștigă peste noapte.

Este o problemă în ceea ce privește în general intenția de vaccinare în România pe toate tipurile de vaccin, nu doar vaccinarea împotriva COVID-19”, a afirmat Valeriu Gheorghiță.

Acesta a mai precizat că atingerea pragului de 10 milioane de persoane vaccinate până în septembrie va depinde exclusiv de intenția românilor de vaccinare:

„Totul este în dinamică. Suntem în etape diferite ale campaniei de vaccinare. Sunt niște prognoze și predicții pe care le facem periodic. Noi putem asigura atingerea acestui obiectiv, avem capacitate de vaccinare, avem personal suficient, avem doze suficiente, se poate atinge fără probleme acest obiectiv dacă oamenii vor vrea să se vaccineze. Dacă nu vor vrea să se vaccineze, nu se va putea atinge acest obiectiv. Este simplu, e matematică”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-08

In legatura cu acest articol...

PREDICĂ antivaccinare într-o mănăstire din Neamț: ”Pielea se va umple de SOLZI ca la pești”

China urmează să vaccineze anti-Covid-19 copiii începând de la vârsta de trei ani

Aproape jumătate din centrele de vaccinare din România au activitate medie şi scăzută

Coronavirus: 202 cazuri noi în ultimele 24 de ore. 295 de pacienți sunt internați în stare gravă la ATI




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE