2024-04-19 10:41

Cum a reușit o asistentă să-și bată joc de zeci de doze de vaccin împotriva Covid

 |  16:36
Cum a reușit o asistentă să-și bată joc de zeci de doze de vaccin împotriva Covid

Șaizeci de doze de vaccin anti- COVID-19 au fost compromise la un centru de vaccinare din Petroşani. Cum s-a reușit o astfel de “performanță”? O asistentă a introdus greşit cele 10 flacoane într-un congelator şi nu într-un frigider, fără să respecte astfel circuitul normal pentru acestea.

Flacoanele cu vaccin au fost trimise la centrul din Petroşani duminică, astfel încât activitatea de vaccinare să poată începe simultan luni, la ora 08.00, în toate centrele din judeţ.

"Asistenta de acolo, în loc să introducă flacoanele în frigider, le-a pus în congelator, unde au stat, timp de 18 ore, la minus 19 grade Celsius. Drept urmare, acele vaccinuri au fost compromise. Am fost nevoiţi să trimitem altele. În acest moment, se vaccinează persoanele programate, doar că acest lucru se desfăşoară cu întârziere", a declarat, pentru Agerpres, Sebastian Mezei, directorul executiv al DSP Hunedoara.

Dozele compromise au fost înlocuite cu altele ce au fost aduse de la centrul regional din Timişoara, unde este arondată DSP Hunedoara.

Asistenta care a greşit procedura a fost exclusă din personalul centrului de vaccinare. Ea este angajata Primăriei Vulcan, DSP Hunedoara urmând să transmită o notificare către administraţia locală pentru a se aplica sancţiunile care se impun în astfel de cazuri.

La centrul din Petroşani sunt programate la vaccinare câte 60 de persoane zilnic.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-18



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE