2024-04-20 16:54

CRIZĂ de antibiotice. 26 de țări europene se luptă cu deficit de medicamente

 |  22:06
CRIZĂ de antibiotice. 26 de țări europene se luptă cu deficit de medicamente

Este criză de medicamente în întreaga Uniune Europeană. Totul din cauza unui val de infecții respiratorii și a capacității de producție reduse. 26 de țări de pe continent au raportat un deficit de antibiotice, potrivit Agenției Europene a Medicamentului.

Antibioticele, cum ar fi amoxicilina sau medicamentele pentru tratarea răcelilor, gripei și a altor infecții respiratorii se găsesc tot mai greu. La fel se întâmplă și cu tratamentele pediatrice. Situația este considerată critică în majoritatea țărilor europene, dar farmaciștii și experții îi sfătuiesc oamenii să nu facă stocuri. Motivele deficitului diferă de la țară la țară.

 „Principalele cauze care au fost identificate sunt creșterea bruscă a cererii din cauza mai multor infecții respiratorii și capacitatea insuficientă de producție. Întrucât aceste produse sunt autorizate la nivel național, autoritățile competente ale statelor membre pun deja în aplicare măsuri de remediere” a declarat Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate, conform Euronews.

Unele dintre aceste măsuri includ vânzarea echivalentului generic sau a unui medicament similar. Sau, în unele țări, chiar modificarea modului de administrare. Cum ar fi transformarea tabletelor în sirop, astfel încât copiii să le poată lua.

Potrivit indicelui deficitului de medicamente, numărul medicamentelor care lipsesc în Irlanda a ajuns la 224 în această săptămână, mai ales pentru că producătorii irlandezi vând medicamentele în străinătate la prețuri mai mari.

În martie, Comisia Europeană va prezenta planuri de revizuire a legislației UE în domeniul farmaceutic. Ele vor include obligații mai stricte pentru satisfacerea ofertei, notificarea mai rapidă a deficitelor și o mai mare transparență a stocurilor.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-19

In legatura cu acest articol...

România ar putea fi OBLIGATĂ de CEDO să recunoască şi căsătoriile persoanelor de același sex

Un nou INCENDIU la Spitalul de Copii din Galați. Zeci de micuți au fost evacuați

Creștere ALARMANTĂ de la o săptămână la alta a numărul infecţiilor respiratorii. Câte DECESE s-au înregistrat

VEȘTI BUNE pentru pensionari în luna februarie! Anunțul preşedintelui Casei de Pensii

România NU MAI EXPORTĂ medicamente antibiotice și antitermice




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE