2021-03-06 15:31

Coronavirus. Sorin Cîmpeanu: Focarul de la școala 28 din București a plecat de la un îngrijitor

 |  08:18
Coronavirus. Sorin Cîmpeanu: Focarul de la școala 28 din București a plecat de la un îngrijitor

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că focarul de la Școala 28 din București, în care 16 persoane ar fi fost infectate cu noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie, a pornit de la “o persoană cu calitatea de îngrijitor”.

“Cu toții sperăm ca DSP-ul și cei care au în atribuție acest lucru să ia toate măsurile necesare pentru a limita maximum posibil multiplicarea acestui focar.

Bineînțeles că este îngrijorător, ne punem și semne de întrebare cu privire la nivelul de respectare a regulilor.

Știm că a plecat de la o persoană cu calitatea de îngrijitor, apoi directorul, directorul adjunct, apoi alți angajați din personalul nedidactic. Deci e un lucru care ne îngrijorează, e un lucru care face parte din categoria elementelor principale care vor face parte din discuția de pe 2 februarie.

Știu sigur că există în acst caz o atenție deosebită de către cei îndreptățiți să fac anchetele epidemiologice”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la B1TV.

Ministerul Sănătății a anunțat, luni seara, că în cazul focarului de la școala 28 din București, 16 persoane, contacți ai unuia dintre pacienții confirmați în cursul zilei de vineri cu varianta mutantă a coronavirusului - au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR.

Elevii care vor merge în bănci din 8 februrie, atunci când ar trebui să fie redeschise școlile, vor trece în mod obligatoriu printr-un triaj epidemiologic.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE