2024-04-25 10:22

CORONAVIRUS. OMS, avertizare sumbră: Va crește mortalitatea în Europa

 |  12:32
CORONAVIRUS. OMS, avertizare sumbră: Va crește mortalitatea în Europa

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat luni că se aşteaptă la o nouă creştere a numărului de decese provocate de COVID-19 în Europa, în octombrie şi noiembrie

„Va fi mai greu. În octombrie, în noiembrie, vom vedea o mortalitate mai ridicată”, a declarat Hans Kluge, directorul pentru Europa al OMS, într-un moment în care numărul deceselor zilnice relativ stabil deocamdată.

Această creștere a numărului de decese zilnice va fi cauzată de creșterea numărului de cazuri, în contextul revenirii epidemiei în Europa, conform OMS. „Suntem într-un moment în care țările nu au chef să audă astfel de vești proaste, și înțeleg acest lucru”, a afirmat șeful OMS Europa, care a dorit totodată să transmită „mesajul pozitiv” că pandemia „se va opri, la un moment sau altul”.

OMS Europa organizează, luni și marți, o reuniune cu cele 50 de state membre, pentru a discuta despre răspunsul la pandemie și a conveni asupra strategiei sale pe cinci ani.

Înaltul responsabil al organizației i-a avertizat pe cei care cred că sfârșitul epidemiei va coincide cu apariția unui vaccin. „Aud tot timpul: «Vaccinul va pune capăt epidemiei». Bineînțeles că nu!”, exclamă Hans Kluge. „Nu știm nici măcar dacă vaccinul va fi eficient pentru toate categoriile de populație. Din unele semnale pe care le primim reiese că vaccinul va fi eficient pentru unii, însă nu și pentru alții”, a subliniat medicul blegian. „Și dacă dintr-odată trebuie să comandăm diferite vaccinuri, ce coșmar logistic…”, a avertizat Kluge.

„Sfârșitul acestei pandemii va fi atunci când, ca comunitate, vom învăța să trăim cu această pandemie. Iar acesta depinde noi. Este un mesaj foarte pozitiv”, a afirmat el.

Numărul noilor cazuri de COVID-19 înregistrate în Europa crește în mod clar de mai multe săptămâni, în special în Spania și Franța.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-14



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE