2024-04-25 20:21

Coronavirus: Nelul Tătaru, avertisment clar: La ce ar trebui să ne așteptăm în această lună?

 |  12:00
Coronavirus: Nelul Tătaru, avertisment clar: La ce ar trebui să ne așteptăm în această lună?

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, lansează un avertisment dur către populație. Acesta susține că luna septembrie este o lună de foc, atât prin prisma redeschiderii școlilor cât și prin cea a organizării alegerilor locale, ambele evenimente putând crește exponențial numărul de noi cazuri.

”Astăzi (ieri n. red.), în prima zi de şcoală, în marea majoritate s-au respectat regulile, după intrarea în curte, spre şcoală. Până la intrarea în curte, înspre şcoală, a fost destul de aglomerat şi am observat că şi în fata şcolilor a fost aglomeraţie. Sper că a fost doar o zi de început în caren nu eram obişnuiţi pentru unînceput de şcoală în acest mod (...) Era imperios necesar să înceapă şcoala, atât din punct de vedere didactic, social şi emoţional. Copiii îşi doreau, copiii îşi doreau şi trebuiau să existe nişte reguli”, a mai afirmat Nelu Tătaru. Acesta se aşteaptă la o creştere a numărui de cazuri de infectare cu noul coronavirus, după reluarea cursurilor.

Sperăm ca riscurile să fie reduse la minim, să avem o creştere uşor perceptibilă, să rămânem pe acest platou pe care ne aflăm astăzi, până în 1.500 de cazuri. În respectarea regulilor există un parteneriat: elevi, profesori, părinţi”, a mai declarat Nelu Tătaru, precizând că perioada critică este de 10 - 14 zile. Anul şcolar 2020 – 2021 a început, luni, cele mai multe unităţi adoptând scenariul verde care presupune prezenţa fizică a elevilor în bănci,” a declarat ministrul Sănătății.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-15



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE