2020-10-24 11:28

Coronavirus: Nelu Tătaru, anunț de ultimă oră despre testele obligatorii

 |  12:37
Coronavirus: Nelu Tătaru, anunț de ultimă oră despre testele obligatorii

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, vorbește despre introducerea de teste obligatorii pentru cei care vin în România.

Ministrul Nelu Tătaru a fost întrebat, miercuri, despre solicitarea unui test negativ celor care intră în România şi a precizat: ”Avem în studiu şi avem în discuţie la nivelul INSP, urmând să propunem CNSU şi Guvernului pe această temă o astfel de decizii”.

Ministrul a afirmat că cei care vor dori să intre în România îşi vor plăti testele.

Întrebat dacă se va solicita un test la intrarea în ţară sau se vor piteea face teste după ajungerea în România, Tătaru a explicat: ”Discutăm şi cea de-a doua variantă. Avem în discuţie să cerem un test nu mai vechi de 72 de ore, dar avem şi varianta în care se pot testa ajungând aici, rămânând în carantină până află rezultatul”.

Ministrul a precizat că este vorba despre persoanele care vin din ţările de pe ”lista galbenă” şi care au un indice de îmbolnăvire mai mare decât al României.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că se discută posibilitatea solicitării unui test negativ de coronavirus cetăţenilor care vin din state cu număr ridicat de infectări. În cazul în carese preintă un astfel de rezultat, se va renunţa la măsura carantinării pentru 14 zile.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE