2024-04-25 03:55

Coronavirus: Începe valul doi: O țară tocmai a reluat carantina. La ce să ne așteptăm în România?

 |  12:00
Coronavirus: Începe valul doi: O țară tocmai a reluat carantina. La ce să ne așteptăm în România?

Așa cum au avertizat specialiștii, începutul toamnei a venit la pachet cu o creștere alarmantă a cazurilor de coronavirus, motiv pentru care Israel a decis reluarea carantinei pentru o perioadă de trei săptămâni.

Guvernul israelian a impus o carantină de trei săptămâni, începând de vineri după-amiază, cu câteva ore înainte de Roş Haşana, anul nou evreiesc, informează AP. În ultimele săptămâni, în ţară a fost înregistrată o creştere importantă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Miercuri, spre exemplu, au fost raportate peste 5.000 de noi contaminări, informează News.ro.

Până în prezent, aici au fost înregistrate peste 175.000 de contaminări şi 1.169 de decese asociate Covid-19.

Cabinetul lui Benjamin Netanyahu a emis joi un set de reguli stricte. Cu puţine excepţii, începând de vineri după-amiază, oamenii nu se vor putea deplasa pe o rază mai mare de 500 de metri de casele lor, adunările de peste 10 persoane în interior vor fi interzise, iar şcolile, restaurantele, mall-urile, saloanele de înfrumuseţare şi hotelurile vor fi, în mare parte, închise.

Prim-ministrul a spus că această acţiune este esenţială, după ce spitalele „au ridicat steagul roşu”, în urma creşterii rapide a numărului de cazuri, scrie The Guardian. Populaţia a reclamat faptul că Netanyahu a repornit economia prea devreme după prima perioadă de carantină.

Și în România, toamna a venit cu o creștere a numărului de cazuri. Cu toate acestea, Guvernul a realizat o serie de relaxări, printre care deschiderea restaurantelor sau începerea școlii. Mai mult decât atât, alegerile locale de la finalul lunii au potențialul de  a declanșa noi focare de infectare cu virusul SARS-CoV-2.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-18



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE