2024-04-19 07:39

Coronavirus: Germania, prima țară din Europa care va folosi tgratamentul minune cu care a fost tratat Donald Trump

 |  16:49
Coronavirus: Germania, prima țară din Europa care va folosi tgratamentul minune cu care a fost tratat Donald Trump

Germania va deveni prima ţară din Uniunea Europeană care va începe să folosească acelaşi tratament experimental cu anticorpi despre pe care l-a primit fostul preşedinte american Donald Trump pentru Covid-19, a anunţat ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, citează The Guardian.

Supranumit „cocktail monoclonal cu anticorpi”, acest tip de tratament va fi trimis spitalelor universitare săptămâna viitoare, a spus ministrul, informează News.ro.

„Guvernul a cumpărat 200.000 de doze pentru 400 de milioane de euro”, a declarat Spahn pentru ziarul Bild am Sonntag. El a precizat că dozele vor fi trimise spitalelor unievrsitare săptămâna viitoare şi că Germania este „prima ţară din UE” care va folosi acest tratament în lupta împotriva pandemiei.

Spahn nu a nominalizat producătorul care va livra tratamentul, dar a confirmat că este acelaşi medicament care i-a fost dat lui Trump când a fost infectat cu SARS-CoV-2 în luna octombrie a anului trecut.

„Funcţionează că vaccinare pasivă. Administrând aceşti anticorpi în faza incipientă a bolii poate ajuta pacienţii din grupele de risc să evite o progresie serioasă a ei”, a sus Spahn.

Trump, care a fost scurt timp spitalizat toamna trecută, a primit terapia cu anticorpi dezvoltată de firma americană Rogeneron, cunoscută ca REGN-COV2, chiar înainte ca tratamentul să primească aprobarea organismului de reglementare.

Fostul preşedinte a spus apoi că medicamentul a făcut „o treabă fantastică”.

Compania americană Eli Lilly a dezvoltat o terapie similară.

Noul tratament este o combinaţie sau „cocktail” a doi anticorpi realizaţi în laborator. Ei se ataşează pe diverse părţi ale proteinei-ţepuşă a virusului, denaturându-i structura.

Numărul noilor cazuri de contaminare înregistrat duminică în Germania este de 12.257, iar cel al deceselor asociate, de 349. Astfel, totalul infecţiilor a depăşit 2,13 milioane şi cel al deceselor este de 51.870, potrivit Robert Koch Institute.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-24



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE