2024-04-16 17:04

Coronavirus: Director de spital, despre pacienții care se prezintă târziu la doctor: Se tratează acasă cu ceai și pălincă

 |  14:00
Coronavirus: Director de spital, despre pacienții care se prezintă târziu la doctor: Se tratează acasă cu ceai și pălincă

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe afirmă că mulţi pacienţi cu COVID-19, dar şi cu alte boli, amână să apeleze la medici, preferând să se trateze acasă cu leacuri tradiționale, până ajung în stare gravă la Urgenţă.

Directorul medical al spitalului, dr. Roşu Matyas, spune că COVID-19 este o "boală destul de perfidă" - unii pacienţi nu prezintă simptome, deşi starea lor de sănătate este alterată.

"Nu aş putea să vă răspund de ce nu vin (la spital - n.r.). Probabil că mulţi stau acasă, că poate mă vindec cu Paracetamol, poate nu vor să se testeze, nu ştiu de ce vin târziu. Există persoane cărora le e teamă, alte persoane spun că lasă, îmi trece, e doar o viroză, nu există COVID, stau acasă şi mă fac bine de la ceaiuri, şi pălincă, şi paracetamol, şi când nu mai pot, atunci vin. Pe de altă parte, cum am subliniat şi altă dată, COVID este o boală destul de perfidă, în sensul că te simţi destul de bine chiar şi cu o saturaţie de oxigen de 80%, pacientul nu îşi dă seama că este aşa de grav. Se simte bine dacă stă în pat, nu face un efort deosebit şi nu îşi dă seama că, de fapt, este într-o stare gravă", a declartat dr. Roşu Matyas, potrivit Agerpres.

Managerul instituţiei, Andras Nagy Robert, a făcut un apel către cetăţeni să se prezinte la medic încă de la primele simptome ale bolii.

"Pacienţii care constată apariţia unor simptome specifice să vină şi să caute un medic, că este medicul de familie, că este un medic specialist (...) Să vină la spital, să nu amâne venirea în spital pentru ultimul moment, pentru că dacă (...) este într-o fază preliminară, atunci evoluţia bolii poate fi mult mai favorabilă. Nu mă refer doar la COVID-19, mă refer în general la toate situaţiile. Observăm în ambulatoriu că pacienţii vin într-o stare gravă. Chiar şi la Urgenţă observăm acest lucru şi, la fel, în mod repetat facem apel la populaţie de a rezolva problemele medicale cât mai repede cu putinţă, să apeleze la un medic specialist care să ghideze evoluţia bolii", a declarat Andras Nagy Robert.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-02



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE