2024-04-19 09:14

Coronavirus: Cel mai negru scenariu prinde contur: Carantina va reveni în România. Avertismentul specialiștilor

 |  14:54
Coronavirus: Cel mai negru scenariu prinde contur: Carantina va reveni în România. Avertismentul specialiștilor

Scenariu negru avansat de un specialist în sănătate publică. Răzvan Cherecheș este convins că deși carantina nu va instituită din nou la nivel național, aceasta va fi impusă în anumite zone din țară.

„În continuare nu se dau amenzi pentru nepurtarea măștii în spațiile publice (...), poliția e prezentă, dar nu dă amenzi, dă avertismente în cel mai bun caz, pentru că, nu-i așa, amenzile ar afecta intenția de vot și în momentul de față, din perspectiva mea, prioritatea guvernului este mai degrabă votul de la sfârșitul săptămânii decât siguranța cetățenilor.

Altfel, s-ar da amenzi continuu, ceea ce ar duce la purtarea măștii, ceea ce ar crește siguranța cetățenilor. Din nefericire, măsura care este la îndemâna noastră este izolarea socială și părerea mea este că se va trece la izolare socială pe regiuni, pe județe, pe orașe, acolo unde rata de pozitivare este mare.

Vom ajunge din nou la un lockdown, nu am nici mai mică îndoială aici, pentru că nu se iau măsurile potrivite în continuare, nu se poartă măști în spațiile publice, rata de transmitere crește, scad temperaturile, ceea ce face ca oamenii să petreacă mai mult timp înăuntru și de aceea avem sezonalitatea gripei ”, a declarat Răzvan Cherecheș la Digi24.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-21



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE