2024-04-24 03:58

Coronavirus: Anunțul care cutremură România: Țara trece deja prin al doilea val al epidemiei. Probabil va fi nevoie din nou de lockdown. Când ar putea fi impusă carantina?

 |  10:15
Coronavirus: Anunțul care cutremură România: Țara trece deja prin al doilea val al epidemiei. Probabil va fi nevoie din nou de lockdown. Când ar putea fi impusă carantina?

Antoine Flahault, directorul Institutului de Sănătate Globală al Universităţii din Geneva şi una dintre cele mai importante voci din Europa în domeniul COVID-19, a acordat un interviu jurnaliștilor Libertatea, în care a anunțat că România trece deja prin al doilea val de COVID-19, și că, cel mai probabil, va fi nevoie de un nou lockdown.

“Când vorbesc despre al doilea val, vorbesc de suprapunerea creşterii numărului de cazuri și a creşterii mortalității și severității cazurilor. Aș zice că România, cu siguranță, a intrat în al doilea val”, este de părere Antoine Flahault, directorul Institutului de Sănătate Globală al Universităţii din Geneva şi una dintre cele mai importante voci din Europa în domeniul COVID-19.

Potrivit lui Flahault mortalitatea și evoluția din România ”nu este aşa departe de modelul american, dar la un nivel mult mai mic”. Asta pentru că majoritatea statelor americane s-au organizat defectuos.

Cine este Antoine Flahault?

Medic în Paris, doctor în biomatematică, fondator de școli de sănătate publică, Antoine Flahault a devenit specialist în modelarea matematică a epidemiilor. 

„La Geneva, echipa de cercetare a epidemiologului Antoine Flahault face predicţii matematice zilnice despre cum va evolua epidemia în următoarea săptămână, pentru fiecare ţară şi regiune în parte. Mai mult de o săptămână, predicţia nu mai poate fi ştiinţific obiectivă, însă, pentru că noul coronavirus are o complexitate ce depăşeşte modelele matematice de care dispun în prezent chiar şi cele mai avansate centre de epidemiologie,” adaugă Libertatea.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-22



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE