2020-10-29 23:05

Copiii au o ȘANSĂ în plus la viață. La Timișoara s-a deschis PRIMUL centru de CHIRURGIE ROBOTICĂ din Europa de Est

 |  14:16
Copiii au o ȘANSĂ în plus la viață. La Timișoara s-a deschis PRIMUL centru de CHIRURGIE ROBOTICĂ din Europa de Est

La Timişoara există de acum primul centru de chirurgie robotică pediatrică din Europa de Est. Totul a fost posibil după ce o fundaţie din Elveţia a donat un robot, în valoare de aproape 2,5 milioane de euro, Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu”. Robotul va fi utilizat în special în chirurgia tumorală şi în chirurgia care implică locuri foarte greu accesibile.

În cadrul unui proiect câştigat de Universitatea de Medicină din Timişoara, în valoare de trei milioane de dolari, care a fost lansat oficial marţi, robotul va fi întreţinut şi vor fi cumpărate consumabilele necesare timp de cinci ani.

Şeful Clinicii de Chirurgie Pediatrică din cadrul Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara, medicul Eugen Boia, a declarat, marţi, pentru Mediafax, că în acest moment, două echipe formate din câte doi chirurgi fiecare sunt în proces de instruire, urmând ca primii copii să fie operaţi cu robotul la mijlocul lunii februarie.

“Suntem patru medici care ne instruim. Am asistat la operaţii realizate cu robotul de la Spitalul Judeţean Timişoara şi în Israel. Pregătirea se încheie în luna februarie, iar apoi vom fi operativi. Primele operaţii cu robotul vor fi realizate în 12 şi 13 februarie. Vom selecta cazurile care vor fi operate cu foarte mare atenţie şi ne propunem să operăm, în acest an, 50 de cazuri”, a spus medicul Eugen Boia.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2018-01-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE