2020-09-27 22:18

Concluzia unui epidemiolog: În ce spații CREȘTE riscul de infectare cu COVID-19

 |  17:04
Concluzia unui epidemiolog: În ce spații CREȘTE riscul de infectare cu COVID-19

Riscul de infectare cu COVID-19 în interior este de 20 de ori mai mare decât în exterior. Iar un vaccin pentru toată lumea vom avea abia în 2021. Sunt declarațiile unuia dintre cei mai cunoscuți epidemiologi din SUA. Syra Madad, director de Programe pentru Sistemul de Răspândire a Agenților Patogeni pentru spitalele din New York a fost implicată în pregătirea și răspunsul pentru mai multe epidemii, în ultimii ani. Ebola și virusul Zika sunt doar două dintre ele.

”Am răspuns la mai multe pandemii și epidemii de-a lungul carierei mele și cea ce face COVID-19 atât de dificil este în primul rând faptul că avem de a face cu un virus respirator și au fost făcute foarte multe greșeli la început, aici, în SUA, dar și în toată lumea. În primul rând, a fost subestimată boala în sine și faptul că nu am avut infrastructura de care am avut nevoie ca să fim capabili să reacționăm potrivit și rapid în fața acestei infecții. Sunt multe probleme pe care le-am avut încă de la începutul pandemiei și continuăm să le avem, deși suntem de 9 luni în pandemie. Dacă politicul și politicienii nu iau pandemia în serios, dacă nu au voința politică pentru asta, atunci rezultatul va fi unul urât. Iar aici, în SUA, nu este vorba doar despre sistemul public de sănătate, ci și despre politică, care este centrul atenției, iar asta face ca situația să fie mult mai gravă.

Am învățat multe despre COVID-19 de când a început și unul dintre lucrurile pe care le facem mai bine în profunzime este că avem tratamente mai bune. Tratamentele pentru cei care ajung la spital au devenit mai bune, deci suntem în stare să scădem numărul celor care își pierd viața din cauza COVID-19, datorită câtorva tratamente pe care le avem și pentru că am învățat mai bine cum să intervenim mai rapid și să facem lucrurile mai bine. În același timp vedem o schimbare la nivelul populației. Sunt mai mulți tineri care se infectează, față de cei mai în vârstă. Știm despre COVID-19 este că riscul de a fi mortal este mai mare pentru populația mai în vârstă. Pentru tinerii care se infectează, evident cazurile fatale sunt mai puține, ceea ce este foarte bine, dar din nou, cum am spus, nu știm ramificațiile pe termen lung, nu știm despre bolile asociate cu COVID-19, deci chiar dacă tinerii nu mor din cauza Covid-19, ar putea să aibă probleme pe termen lung pe care urmează să le aflăm.

Riscul de răspândire a virusului este de 20 de ori mai mare în interior, decât în exterior. Deci sunt lucruri pe care le poți face pentru a scădea riscul de a transmite COVID-19 sau de a te infecta cu virusul” spune epidemiologul pentru Digi24.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-15

In legatura cu acest articol...

Și Meme Stoica are COVID-19! Este focar de coronavirus la FCSB

Fata cea mare a femeii din București, care își TORTURA fetița de 5 ani: "Am fost la Poliție, dar m-au trimis acasă"

Nicușor Dan o dă în judecată pe Gabriela Firea. Ce ACUZAȚII îi aduce primarului Capitalei
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


Autocar