2023-09-30 22:31

Comitetul de VACCINARE a răspuns la întrebările arzătoare ale românilor

 |  15:13
Comitetul de VACCINARE a răspuns la întrebările arzătoare ale românilor

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat că dacă o persoană a dezvoltat o reacţie anafilactică după administrarea primei doze de vaccin tip ARNm, nu va mai primi a doua doză, fiind recomandată reluarea vaccinării cu un alt vaccin fabricat după o tehnologie diferită. Totodată, e bine de știut că persoanele care se infectează cu SARS-CoV-2 după administrarea primei doze de vaccin vor face rapelul după vindecare, fără a relua prima doză.

"La nivelul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), a fost aprobată instrucţiunea privind vaccinarea în situaţii speciale, cu vaccin de tip ARNm. Conform prevederilor regăsite în acest document, vaccinarea persoanelor care au fost infectate cu SARS-CoV-2 nu este contraindicată, iar vaccinarea acestora se poate realiza după vindecare", a transmis, vineri, CNCAV.

Pentru situaţiile în care o persoană căreia i s-a administrat prima doză de vaccin Pfizer împotriva COVID-19 are contraindicaţii temporare pentru cea de-a doua doză, administrarea rapelului va putea fi amânată până la un interval optim de maximum 42 de zile. În situaţii excepţionale, rapelul poate fi administrat şi după această perioadă. În cazul vaccinului Moderna, intervalul optim de amânare a dozei de rapel este până la 35 de zile, însă, în situaţii excepţionale, rapelul poate fi administrat şi după această perioadă.

În cazul decalajelor privind administrarea dozei a doua de vaccin împotriva COVID-19, persoana programată va putea modifica data efectuării dozei de rapel direct în platforma electronică sau prin modalităţile deja cunoscute pentru programarea iniţială.

Pentru situaţiile în care cea de-a doua doză de vaccin se administrează accidental, la mai puţin de 21 de zile de la efectuarea primei doze, nu mai este necesară efectuarea unei alte doze de rapel.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE