2022-01-29 00:56

Coaliția PNL-PSD-UDMR vrea certificat verde la muncă până la Crăciun

 |  16:53
Coaliția PNL-PSD-UDMR vrea certificat verde la muncă până la Crăciun

Ședință decisivă a coaliției, luni, pentru introducerea certificatului verde la locul de muncă. Liderii PSD-PNL-UDMR decid ce modificări vor face în această săptămână astfel încât certificatul verde la locul de muncă să fie introdus în România până la Crăciun.

Pe de o parte, social-democrații își doresc să deținem un certificat verde pe trei variante: dacă ai trecut prin boală, dacă te-ai vaccinat sau dacă te-ai testat, ceea ce înseamnă că social-democrații aleg și varianta propusă de parlamentarii AUR prin care cei testați pentru anticorpi să obțină un certificat verde dacă au un număr suficient de mare.

Pe de altă parte, liberalii spun că nu se poate acest lucru dat fiind faptul că pentru această măsură încă nu există dovezi concrete clinice și teste destule astfel încât să susțină această variantă. Totuși, ședința din seara aceasta ar trebui să tranșeze problema certificatului verde la locul de muncă, atât pentru cei care lucrează la stat, cât și pentru cei care lucrează la privat.

"În ultima lună s-a discutat foarte mult pe amendamente și în fiecare săptămână a existat o amânare ba din partea PNL, ba din partea PSD. În această seară ar trebui să avem forma finală a proiectului astfel încât săptămâna aceasta să se lucreze pe comisiile care își dau raportul pe acest proiect de lege astfel încât până la finalul anului să avem și un vot final în plenul Parlamentului", a transmis reporterul Antena 3 Radu Tiliță.

"E vorba de realizarea cadrulu legal care să permită introducerea unui certificat COVID în România ținând cont de anumiți parametrii ai situației epidemiologice când se introduce și când eventual se poate renunța la acest tip de certificat", a declarat Alexandru Rafila.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-12-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE