2021-09-22 03:15

Cele mai frecvente SIMPTOME ale Covid-19 la persoanele vaccinate

 |  18:37
Cele mai frecvente SIMPTOME ale Covid-19 la persoanele vaccinate

SARS-CoV-2 poate apărea la persoanele nevaccinate, dar și cele imunizate cu una sau cu două doze. Diferența este că persoanele vaccinate vor dezvolta o formă mai ușoară a bolii, ce ar urma să nu conducă la deces, în timp ce persoanele nevaccinate riscă să dezvolte o formă severă a bolii, iar ulterior să ajungă, din păcate, la deces.

Spre exemplu, la debutul pandemiei, pierderea mirosului era unul dintre primele simptome care anunța prezenta SARS-CoV-2 în organism. În prezent, potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, acesta este doar cel de-al nouălea simptom, în prezent, în cazul persoanelor nevaccinate.

Totodată, există și diferențe între modul în care COVID-19 se manifestă la persoanele vaccinate, nevaccinate și cele care au primit doar o doză din vaccinul anti-COVID. Cercetările au fost realizate în Mare Britanie și publicate de IFLScience.com.

Simptomele de COVID-19 care apar la persoanele nevaccinate

Potrivit studiului realizat în Marea Britanie, simptomele de COVID-19 care apar la cei nevaccinați sunt:

Cefalee

Durere în gât

Secreții nazale

Febra

Tuse persistentă

Pierderea mirosului apare la numărul 9, iar dificultățile de respirație sunt la capătul listei, la numărul 30, indicând că simptomele înregistrate anterior se schimbă odată cu variantele în evoluție ale virusului.

Ce simptome de COVID-19 apar în rândul persoanelor vaccinate cu schema completă

Cefalee

Secreții nazale

Strănut

Durere în gât

Pierderea mirosului

Potrivit studiului, persoanele vaccinate cu schema completă împotriva COVID-19 dezvoltă simptome mult mai puțin grave, iar acestea durează mult mai puțin.

Simptomele de COVID-19, apărute în cazul persoanelor vaccinate cu o doză

Cefalee

Secreții nazale

Durere în gât

Strănut

Tuse persistentă

Tusea persistentă, atât în cazul celor vaccinați cu o doză, dar și al persoanelor care nu au făcut vaccinul, este unul dintre semnele ce anunță infecția cu SARS-CoV-2.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE