2024-04-23 20:42

Ceaiul și cafeaua, beneficii nebănuite pentru diabetici: I-ar putea ajuta să trăiască mai mult

 |  20:00
Ceaiul și cafeaua, beneficii nebănuite pentru diabetici: I-ar putea ajuta să trăiască mai mult

Consumul ceaiului și al cafelei ar putea ajuta milioane de oameni care se confruntă cu diabetul să trăiască mai mult, potrivit unui studiu.

Schimbarea băuturilor dulci cu băuturile antiinflamatoare poate prelungi durata de viață a unei persoane, potrivit cercetătorilor.

Consumul anumitor băuturi 

Se estimează că 3,9 milioane de britanici se confruntă cu diabetul de tip 2, care crește nivelul zahărului din sânge și care poate duce la boli de inimă și accident vascular cerebral. Pentru o perioadă de 18 ani, cercetătorii au monitorizat obiceiurile de consum ale a peste 15.000 de bolnavi din SUA, care au o vârstă medie de 61 de ani. 

Cei care au băut mai mult de o băutură gazoasă pe zi au avut o cincime mai multe șanse de a muri mai repede. Cu toate acestea, cei care beau până la șase cafele pe zi au avut un risc redus cu 26% de deces prematur, o scădere cu 21% față de cei care consumau cantități similare de ceai. 

Cei care au preferat să consume apă (23%) sau lapte cu conținut scăzut de grăsimi (12%) au beneficiat și ei de aceste rezultate. Cei care au ales să bea mai multă cafea și ceai după ce au descoperit diagnosticul au avut un risc cu 18% mai mic de deces prematur. Au existat 7.638 de decese în rândul celor 15.486 de diabetici, aproximativ 3.447 dezvoltând boli de inimă. 

Cercetătorul Dr. Le Ma a spus: „Cafeaua are componente benefice care pot reduce inflamația. Ceaiul este o sursă bună de polifenoli, în special catechine, care au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.” Dr. Le Ma a spus că alegerile bune în privința unor băuturi în rândul diabeticilor sunt vitale pentru o sănătate mai bună, potrivit The Sun. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-04-22



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE