2024-04-24 10:13

Ce RECOMANDĂRI au medicii pentru ziua în care vă vaccinați

 |  23:21
Ce RECOMANDĂRI au medicii pentru ziua în care vă vaccinați

Campania națională de vaccinare este în plină desfășurare în România, iar începând cu data de 15 ianuarie s-a dat și startul imunizării în cea de-a II-a etapă, unde intră persoanele de peste 65 de ani, bolnavii cronici și angajații din domeniile esențiale. Este important ca oamenii să știe ce recomandări au medicii pentru ziua vaccinării și mai ales dacă există contrindicații cu privire la anumite activități de rutină.

Medicul Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicina Familiei a explicat pentru HotNews.ro faptul că nu este necesară o pregătire specifică pentru ziua vaccinării și nici nu există recomandări cu privire la eventuale activități pe care cetățenii să nu le facă.

„Nu este necesară niciun fel de pregătire anterioară. În cazul vaccinurilor disponibile în acest moment în România - cele produse de Pfizer-BioNTech și Moderna - nu avem o conduită sau o limitare a unor obiceiuri. Vaccinul acesta este ca orice activitate pe care o prestează o persoană în cursul zilei, adică ceva de rutină. Nu avem nevoie de nimic suplimentar. Persoana care merge la vaccinare poate să mănânce ce își dorește, poate să aibă activități zilnice obișnuite, nu este absolut niciun fel de problemă”, a declarat medicul, pentru sursa citată mai sus.

Totodată, medicul Gindrovel Dumitra a fost întrebat dacă oamenii care se vaccinează pot consuma un pahar de alcool seara. Răspunsul a fost „categoric da”, potrivit sursei citate. El a precizat că singurele cazuri în care este contrindicată vaccinarea, este momentul în care persoanele suferă de o boală infecto-contagioasă febrilă, situație în care vaccinarea trebuie să fie amânată, până la momentul în care afecțiunea trece.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-28



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE