2024-04-20 14:11

Ce propune doctorul Anthony Fauci pentru a opri răspândirea COVID-19

 |  23:15
Ce propune doctorul Anthony Fauci pentru a opri răspândirea COVID-19

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, a declarat, luni, că purtarea a două măști de protecţie pe figură este probabil cea mai eficientă soluţie pentru a opri răspândirea COVID-19.

Întrebat dacă masca dublă sau utilizarea unei măști N95 ar putea oferi protecţie sporită, principalul expert epidemiologic din SUA, medicul Anthony Fauci a precizat că este posibil.

"Pentru că, adică, aceasta este o acoperire fizică pentru a preveni pătrunderea picăturilor și a virusului. Așadar, dacă aveți o acoperire fizică cu un singur strat, puneți un alt strat, este doar de bun simț că probabil ar fi mai eficient și acesta este motivul pentru care vedeți oameni fie mascați dublu, fie faceți o versiune a unui N95”, a precizat medicul Anthony Fauci pentru NBC.

Masca N95 (sau KN95), cunoscută în Europa și România drept FFP2, este mult mai eficientă față de măștile chirurgicale. Studiile au arătat că măștile scad semnificativ șansele de transmitere sau de contractare a virusul SARS-CoV-2

Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor recomandă oamenilor să poarte măști atât în mediile publice şi mai ales, atunci când se află în preajma altor persoane, și spune că oamenii ar trebui să poarte măști care au două sau mai multe straturi de țesătură care se potrivesc perfect peste nas și gură.

Principalul expert epidemiologic din SUA, medicul Anthony Fauci, susține că vaccinurile anti-COVID-19 care se găsesc în prezent pe piaţă nu sunt la fel de eficiente împotriva unora dintre noile tulpini ale coronavirusului, potrivit ultimelor date.

Totodată, Fauci a declarat că, deşi tratamentele nu sunt la fel de eficiente, pot oferi în continuare un grad semnificativ de protecţie, fapt ce reconfirmă importanţa vaccinurilor în ceea ce priveşte terminarea pandemiei.

"Urmărim cu atenţie varianta din Africa de Sud, despre care credem că prezintă mai multe semne de îngrijorare, însă nu considerăm că reprezintă un lucru pe care nu îl putem controla”, a adăugat epidemiologul.

Între timp, un studiu realizat de cercetătorii Pfizer şi BioNTech arată că vaccinul pe care l-au dezvoltat are toate şansele să fie la fel de eficient împotriva tulpinii descoperite în Regatul Unit.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-25



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE