2020-11-26 19:48

Ce presupune ETAPA 3 în Criza Coronavirusului COVID-19, în România. Măsurile luate de autorități când vor fi peste 100 de infectați

 |  12:35
Ce presupune ETAPA 3 în Criza Coronavirusului COVID-19, în România. Măsurile luate de autorități când vor fi peste 100 de infectați

Grupul de Comunicare Strategică a făcut publică Planul care se va aplica după ce se va trece de numărul 100 al celor confirmați cu coronavirus COVID-19. Momentan, in Romania sunt 97 de infectati.

Intrarea în scenariul al 3-lea presupunea, în estimarea inițială, „transmiterea susținută pe scară largă, cu creșterea presiunii asupra sistemului de îngrijiri de sănătate (101-2000 cazuri)”.

Facem precizarea că o parte din măsurile prevăzute pentru Scenariul 3 au fost deja adoptate de autorități, iar la acest moment nu avem confirmarea faptului că există o „transmitere susținută pe scară largă” a noului coronavirus (COVID-19).

Tipologia cazurilor de până în prezent arată o trasabilitate a contactelor persoanelor care sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus. În acest sens, echipele Direcțiilor de Sănătate Publică desfășoară anchete epidemiologice pentru identificarea tuturor contacților persoanelor confirmate pozitiv.

Totodată, menționăm faptul că, față de previzionarea realizată, până la acest moment nu au survenit decese în urma infectării cu noul coronavirus.

Măsuri deja adoptate care fac parte din Scenariul 3, înainte de a se intra efectiv în Scenariul 3:

•  Măsuri de distanțare socială, limitarea contactului dintre persoane.

•  Limitarea activităților colective.

•  Punerea în aplicare a planului de pregătire pentru pandemie

•  Raportarea călătoriilor (ex: istoricul călătoriilor simplificat)

•  Implementare de puncte medicale avansate în cadrul unităților sanitare.

La nivelul CNSSU urmează să fie reanalizat planul de măsuri, în sensul înăspririi unor măsuri deja luate și/sau completarea acestora cu alte tipuri de măsuri necesare combaterii răspândirii noului coronavirus(COVID-19)


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-03-14Parerea ta...

URGENT
14 Mar 2020

Atenție! Este foarte necesar ca :Magazinele sa oferă cafea gratuită, hrană pentru lucrătorii din domeniul sănătății pe fondul coronavirusului
CORONA
14 Mar 2020

Magazinele trebuie sa oferă cafea gratuită, hrană pentru lucrătorii din domeniul sănătății pe fondul coronavirusului. În plină criză de sănătate, unitățile plătesc serviciile și sacrificiile lucrătorilor din domeniul sănătății care acționează ca linii de front în combaterea răspândirii noului coronavirus.
VIATA
14 Mar 2020

Coronavirus: pentru cât timp vă spălați pe mâini? Cântați de două ori melodia Happy Birthday sau By Happy
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE