2024-04-19 18:32

Ce conține IVERMECTINA, medicamentul care tratează COVID-19

 |  20:28
Ce conține IVERMECTINA, medicamentul care tratează COVID-19

Ivermectina este un medicament antiparazitar utilizat în tratamentul bolilor parazitare, atât în medicina veterinară cât și în medicina umană, și folosit chiar și în tratamentul unor afecțiuni ale pielii, care ar fi dat rezultate foarte bune și în tratamentul împotriva COVID-19.

Multe studii recente arată că Ivermectina crește șansele pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2, însă deocamdată medicamentul nu este aprobat pentru uz uman în Uniunea Europeană.

Rezultatele făcute publice până acum au convins se pare Ministerul Sănătății din Slovacia, care a aprobat utilizarea medicamentului pe bază de Ivermectină în lupta împotriva noului coronavirus. La 26 ianuarie, Ministerul Sănătăţii din Slovacia a primit o cerere de la expertul-şef pentru boli infecţioase al Ministerului, prof. dr. Ivan Schreter, pentru autorizarea medicamentului neînregistrat Ivermectin pentru necesităţile unităţilor medicale din Slovacia.

Ministerul Sănătăţii a autorizat utilizarea terapeutică a medicamentului neînregistrat Ivermectin pentru necesităţile unităţilor medicale, adaugă comunicatul, menţionând că autorizarea este valabilă pentru spitale şi ambulanţe pentru o perioadă de 6 luni. Indicaţia principală a Ivermectin este în profilaxia şi tratarea COVID-19.

Medicamentul va fi disponibil de asemenea în farmacii, cu prescripţie medicală.

Ce este Ivermictina

Ivermectina este un derivat semisintetic din clasa avermectinelor, un grup de lactone macrociclice produse de Streptomyces avermitilis, fiind utilizat ca antihelmintic, potrivit Wikipedia.

Avermectinele sunt compuși utilizați ca medicamente antihelmintice sau ca pesticide, în combaterea insectelor dăunătoare. Compușii sunt lactone macrociclice alcătuite din 16 atomi. Sunt compuși de origine naturală, fiind produși în urma proceselor de fermentație la specia Streptomyces avermitilis, iar fiecare avermectină este alcătuită din două componente: componenta a și componenta b, aflate de obicei în rapoarte de la 80:20 până la 90:10. Exemple includ: ivermectină, selamectină, doramectină, eprinomectină, moxidectină și abamectină.

Ivermectina este utilizată în tratamentul strongiloidozei și a fost încercată în unele infecții cu Mansonella. Este folosită în tratamentul unor boli parazitare ale pielii, inclusiv scabia și pediculoza. Molecula a fost descoperită în 1975 și a fost aprobată pentru uz medical în anul 1981. Se află pe lista medicamentelor esențiale ale Organizației Mondiale a Sănătății.

În SUA, Ivermectina este folosită sub denumirile comerciale Stromectol și Sklice. În România nu este autorizată pentru tratamentul uman, potrivit antena3.ro.

Mihai Budeanu de la 3 Sud Est s-a vindecat de COVID cu Ivermectină

Mihai Budeanu, artistul trupei 3rei Sud-Est, ajuns în stare critică la spital infectat cu COVID a povestit la Antena 3 că s-a vindecat după ce a urmat un tratament cu Ivermectină cumpărată dintr-un magazin veterinar, la sugestia medicului Ion Alexie, din Statele Unite

"Eu nu pot decât să-i mulţumesc foarte mult doctorului Alexie, pentru că pur şi simplu m-a salvat de la moarte. Mi s-au dat doar 5% şanse de supravieţuire, iar acest medic a reuşit să mă pună pe picioare într-un timp ok. Am ajuns la terapie intensivă, am urmat tot protocolul care se foloseşte în România, mai puţin Ivermectina, pe care mi-a recomandat-o doctorul Alexie şi a spus că trebuie folosită urgent", a povestit la Sinteza Zilei artistul Mihai Budeanu, component al trupei 3 Sud-Est, în primul interviu dat după ce starea sa de sănătate s-a îmbunătăţit.

Acesta povesteşte că tratamentul cu Ivermectină l-a luat după ce a intrat în contact cu medicul Ion Alexie, care profesează într-un spital din Las Vegas Statele Unite ale Americii. În România, medicii nu au voie să prescrie acest medicament, care încă se află în studii clinice.

"Ivermectina am luat-o la început, când eu mă simţeam foarte rău şi luând această Ivermectină, starea mea începea să se îmbunătăţească. Am stat tot timpul la pat. După 5-6 zile, am început să-mi revin, să pot să respir normal. Nu am avut efecte secundare, absolut niciunul. Pot să vă spun că sunt în viaţă. Dacă era să se întâmple ceva..."


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-28



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE