2020-12-02 12:02

Cât timp putem purta o MASCĂ de protecție. Anunțul ministrului Sănătății

 |  22:55
Cât timp putem purta o MASCĂ de protecție. Anunțul ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că românii trebuie să știe că măștile de protecție trebuie schimbate după maximum patru ore pentru că altfel se transformă într-un real pericol pentru sănătatea celor care le poartă.

„Masca se folosește doar când suntem în spații închise sau în mijloacele de transport în comun. În celelalte spații se folosește doar în condițiile în care avem o boală respiratorie și putem infecta noi. O mască se folosește între 2 și 4 ore. Dincolo de acest interval poate deveni ea însăși un pericol pentru că la nivelul ei se pot aduna secreții”, a explicat Nelu Tătaru pentru B1tv.

Întrebat dacă România are capacitatea de a pune pe piață zeci de milioane de măști începând din 15 mai, ministrul a răspuns: ”În acest moment, nu, dar odată cu reluarea activității, bănuiesc că fiecare unitate de producție, fiecare farmacie își va putea face aceste aprovizionări”.

De asemenea, întrebat ce informații ar trebui să ceară de la farmacie românii care vor să-și cumpere măști, pentru a se asigura că achiziționează un produs sanitar care asigură protecție, Nelu Tătaru a răspuns: „Trebuie să ceară caracteristica tehnică a acestei măști și avizarea de către Ministerul Sănătății sau de către Ministerul Apărării”. 

Ministrul a făcut aceste precizări în contextul în care președintele Klaus Iohannis a anunțat recent că începând din data de 15 mai, în România va începe o relaxare a restricțiilor impuse pentru a face față pandemiei de COVID-19, iar de atunci, cetățenii vor fi obligați să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-04-26Parerea ta...

POPA EMIL
27 Apr 2020

La prețul care îl pun farmaciști te ia durerea de cap , după ce au triplat prețul la medicamente , daca ai o rețetă pe 3 luni , nu îți dă pe fiecare luna pe 2 sau pe 3 luni , ei au salarii , și beți pensionari avea se descurca cu o pensie amarata , blestemați dracului , am fost sa îmi iau medicamente la catena , și mi-au cerut 180 lei de unde sa iau atâtea bani , pe 3 luni , ias desființa farmaciile care impune așa ceva ,
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE