2023-09-30 23:15

Cât de grav dăunează schimbările CLIMATICE sănătății. Bolile care pot apărea

 |  21:17
Cât de grav dăunează schimbările CLIMATICE sănătății. Bolile care pot apărea

Schimbările climatice „vor ucide, în cele din urmă, oameni”, avertizează Fondul mondial de luptă împotriva SIDA, tuberculozei și malariei.

„Mecanismul prin care schimbările climatice vor ucide în cele din urmă oameni este impactul lor asupra bolilor infecţioase”, spune Peter Sand, directorul executive al Fondului, potrivit Agerpres.

Anumite zone ale Africii care nu au fost afectate de malarie sunt acum în pericol, pe măsură ce temperaturile cresc şi permit ţânţarilor să prospere, în special la altitudini mai mari. Populaţia acestor regiuni nu va fi imunizată, de aici apărând riscul unei rate mai mari a mortalităţii.

„Este destul de alarmant”, a spus Sand în timpul unei întâlniri cu Asociaţia corespondenţilor ONU.

În timp ce reapariţia focarelor de malarie a fost determinată până în prezent de frecvenţa tot mai mare şi de devastările cauzate de furtunile tropicale, „odată cu inundaţiile din Pakistan, acestea au căpătat o cu totul altă amploare”, a mai spus el.

În plus, alte ameninţări includ răspândirea tuberculozei în rândul unui număr tot mai mare de persoane strămutate în întreaga lume.

Sand a mai spus că insecuritatea alimentară va face oamenii mai vulnerabili la boli.

Întrebat dacă lumea este mai bine pregătită pentru următoarea pandemie decât a fost pentru COVID-19, el a răspuns că da, însă a completat: 

„Asta nu înseamnă că suntem bine pregătiţi: pur şi simplu nu suntem la fel de nepregătiţi ca înainte”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE