2020-10-27 06:19

Cât costă și unde găsim primul VACCIN experimental anti-COVID

 |  16:07
Cât costă și unde găsim primul VACCIN experimental anti-COVID

Un oraș chinez oferă lucrătorilor esențiali și altor persoane din grupe de risc vaccinul experimental anti-covid al Sinovac Biotech la un preț de aproximativ 60 de dolari, transmite Reuters.

Centrul pentru controlul bolilor din Jiaxing a anunțat, printr-un comunicat de presă, că cele două doze din vaccinul experimental CoronaVac vor costa 200 de yuani (29,75 dolari) fiecare, iar vaccinarea lucrătorilor din sectorul medical a și început.

Autoritățile chineze nu au dat până acum date de prețe în privința potențialelor sale vaccinuri anti-coronavirus. Potrivit Reuters, nu este clar dacă prețul anunțate de Jiaxing include și subvenții.

Vaccinul Sinovac este în ultimele faze ale testării clinice în Brazilia, Indonezia și Turcia, iar compania a spus că analiza intermediară a datelor din Faza III de testare ar putea veni în noiembrie.

Bio Farma, o companie de stat din Indonezia ce a semnat un contract pentru 40 de milioane de doze de vaccin Sinovac a spus că acesta va costa aproximativ 13,6 dolari per doză când va fi disponibil în această țară sud-asiatică.

Grupul Farmaceutic Național Chinez (Sinopharm) a spus în august că vaccinul dezvoltat de o filială a sa va costa maxim 1.000 de yuani (148,8 dolari) pentru cele două doze necesare.

Beijingul a spus, anterior, că firmele pot face un profit rezonabil, dar prețul vaccinurilor anti-Covid-19 trebuie să fie apropiat de cost.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-17

In legatura cu acest articol...

Prof. Alexandru RAFILA trage un semnal de alarmă: „Controlul asupra crizei COVID-19 este în pericol să fie pierdut...”

COVID-19. Alte 3.952 cazuri de infectare, în ultimele 24 de ore. Numărul pacienților internați la ATI a atins un nou RECORD - 745, iar 63 de persoane au DECEDAT

Prefectul Capitalei, în izolare după ce a intrat în contact cu o persoană depistată cu COVID-19

Raed ARAFAT, anunț-ȘOC: „Lupta cu COVID-19 am pierdut-o! Vom depăși indicele de 3 la mia de locuitori, în Capitală!”

Nicușor DAN, despre situația COVID-19 din Capitală: „Carantinarea orașului este exclusă în acest moment!”
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE