2024-04-25 12:17

Care sunt vitaminele și mineralele de care are nevoie o femeie?

 |  12:00
Care sunt vitaminele și mineralele de care are nevoie o femeie?

Femeile pot beneficia de un aport mai mare de anumiți nutrienți în anumite etape ale vieții lor. În acest articol, veți vedea care sunt vitaminele și mineralele de care are nevoie o femeie în diferite etape ale vieții sale.

DOZELE ZILNICE RECOMANDATE PENTRU VITAMINE

1. Vitamina B6 și vitamina D

În 2017, un grup de oameni de știință a publicat un studiu care s-a axat pe date de la peste 15.000 de persoane. Rezultatele lor au arătat că, în general, femeile cu vârste cuprinse între 19 și 50 de ani și cele care alăptau sau erau însărcinate erau mai predispuse să aibă deficiențe nutriționale decât alte grupuri. Aceasta include niveluri scăzute de vitamina B6 și vitamina D.

Femeile cu vârste cuprinse între 19 și 50 de ani au nevoie de un aport zilnic de 15 mg de vitamina D. Necesarul de vitamina B6 este de 1,3 mg pe zi pentru persoanele cu vârste cuprinse între 19 și 50 de ani. 1,9 mg pe zi în timpul sarcinii și 2 mg pe zi în timpul alăptării.

2. Iodul

Iodul este esențial pentru dezvoltarea sănătoasă a creierului fetal în timpul sarcinii. Potrivit unui studiu din 2012, femeile cu vârste cuprinse între 20 și 39 de ani au avut niveluri de iod mai scăzute decât orice alt grup de vârstă din studiu. Persoanele din această grupă de vârstă au cele mai multe șanse de a rămâne însărcinate.

Aportul zilnic de iod pentru acest grup este de 150 mcg, crescând la 220 mg în timpul sarcinii și 290 mg în timpul alăptării. Cu toate acestea, persoanele nu ar trebui să ia suplimente de iod decât la recomandarea unui medic. Suplimentele inutile de fier pot afecta negativ sănătatea tiroidei.

3. Vitamina B9

Folatul, cunoscut și sub numele de vitamina B9, este esențial în timpul anilor de reproducere. Acesta reduce riscul de complicații fetale, în special cele care afectează coloana vertebrală și creierul, ajută la crearea globulelor roșii și ajută la digestia proteinelor.

Femeile cu vârsta de 18 ani și peste care nu sunt însărcinate au nevoie de 400 mcg pe zi. Experții recomandă administrarea a 600 mcg pe zi în timpul sarcinii și a 500 mcg pe zi în timpul alăptării.

4. Fierul

Multe femei se confruntă cu deficiență de fier în timpul anilor de reproducere. Fierul este un mineral care este esențial pentru organele și funcțiile de reproducere.

ESTE DE ASEMENEA IMPORTANT PENTRU:

producerea de energie vindecarea rănilor funcția imunitară formarea globulelor roșii creșterea și dezvoltarea

Aportul zilnic recomandat de fier pentru femeile cu vârste cuprinse între 19 și 50 de ani este de 18 mg. Acesta este de 27 mg în timpul sarcinii și de 9 mg în timpul alăptării.

DUPĂ MENOPAUZĂ

Pe măsură ce se apropie menopauza, nevoile nutriționale se pot schimba. Scăderea nivelului de estrogen și procesul de îmbătrânire pot crește riscul diferitelor tipuri de deficiențe. Prin urmare, ar fi bine să creșteți ușor aportul de vitamine.

Cel mai bun mod de a satisface nevoile nutriționale este printr-o dietă echilibrată și sănătoasă. Cu toate acestea, uneori poate fi necesară administrarea de suplimente nutritive. Oricine este îngrijorat că nu primește suficiente vitamine sau minerale ar trebui să consulte un medic sau un nutriționist.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-20



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE