2021-05-13 20:59

Care sunt județele cu cea mai mare rată de VACCINARE

 |  15:05
Care sunt județele cu cea mai mare rată de VACCINARE

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a dezvăluit județele cu cea mai mare rată de vaccinare împotriva coronavirusului.

Pe primul loc este Capitala, cu peste 30%, fiind urmată de judeţele Cluj, Timiş, Braşov, Sibiu, Constanţa, toate cu peste 20%.

“Am făcut o evaluare a ratei de acoperire vaccinală la nivel judeţelor. În municipiul Bucureşti, în momentul de faţă, este cu o rată de acoperire vaccinală de 31%, dacă comparăm cu rata de acoperire din celelalte judeţe, nu mă refer la municipii, este cea mai mare rată de acoperire vaccinală din ţară, urmat de judeţul Cluj cu 28%, Timiş – 22%, Braşov – 22%, Sibiu – 21%, Constanţa – 21%. Sunt primele şase judeţe cu o rată de acoperire vaccinală peste media naţională. Avem un procent de acoperire vaccinală cu cel puţin o doză de peste 20%, 20,33% din populaţia eligibilă care a fost vaccinată cu cel puţin o doză. Avem 11,93% persoane care au fost vaccinate cu o singură doză şi 8,39% persoane care au fost vaccinate cu schema completă cu cele două doze. Avem peste două milioane de persoane care au fost vaccinate cu schemă completă ceea ce înseamnă obţinerea beneficiilor maximale după vaccinarea împotriva COVID-19”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-05-04

In legatura cu acest articol...

ULTIMĂ ORĂ. Se dă liber la VACCINARE fără programare

Coronavirus: Vești bune! Prima zi în care se înregistrează sub 1000 de cazuri, din septembrie 2020
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE